Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.09. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.09. csütörtök

agrarszektor.hu
A keleti határ mentén, illetve a Dunántúl nagyobb részén felhősen indul a nap, majd a délelőtt folyamán csökken a felhőzet, legtovább a Dél-Alföldön maradhat felhős az ég - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2024.05.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2024.05.09.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2024.05.09.) napon.

2024.05.09. csütörtök: A keleti határ mentén, illetve a Dunántúl nagyobb részén felhősen indul a nap, majd a délelőtt folyamán csökken a felhőzet, legtovább a Dél-Alföldön maradhat felhős az ég. Általában sok napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett. A Tiszántúlon néhol zápor kialakulhat, esetleg a délkeleti határ közelében zivatar sem kizárt. Az északi, északkeleti szelet napközben sokfelé kísérhetik élénk, néhol erős lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.
Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Csütörtökön anticiklonális hatások érvényesülnek, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2024.05.10 péntek: Sok napsütésre számíthatunk a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett, a nap második felében azonban észak felől kissé megnövekedhet a felhőzet. Néhol zápor előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad az északias irányú szél. Délutánra döntően 23, 24 fok köré melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Folyton panaszkodnak a termelők? Mutatjuk mi a jó a magyar agráriumban

A magyar társadalom bizony nem megy a szomszédba egy kis előítéletért, a káros berögződések alól pedig nem kivétel a gazdatársadalom sem. Régóta makacs közhely, hogy a gazdáknak semmi sem jó és folyton panaszkodnak, de cikkünkben most rámutatunk néhány pontra, ami kifejezetten elismerésre adhat okot. Az általunk megkérdezett szereplők ugyan elismerik, hogy nagy szükség lenne a hatékonyság javítására és a fejlesztésekre, de kiemelik: Magyarország továbbra is jó adottságokkal rendelkezik a termeléshez és több alágazatban vannak nemzetközi szinten is sikeres szereplők.

Az ágazat helyzete és jövője részleteiben is szóba kerül a hamarosan megrendezendő AgroFood és AgroFuture konferenciánkon is.

Szántsunk vagy ne a hazai földeken? - Választ ad az Agrofuture Konferencia

Melyek a fenntartható talajgazdálkodás legfontosabb kritériumai, abba kell-e hagyni a szántást Magyarországon, illetve a talajkímélő szántóföldi agrotechnológiai megoldásokból hogyan profitálhatnak legjobban a termelők? - ez lesz az egyik kiemelt témája az Agrofuture Konferenciának, amelyet május 23-án rendez meg Kecskeméten a Portfolio Csoport.

Több sebből vérzik a magyar mezőgazdaság: válságban az ágazat?

Sok gyenge pont van a magyar mezőgazdaságban, az egyik, hogy hogyan viszonyulunk a klímaváltozáshoz, hogyan alkalmazkodunk a megváltozott feltételekhez. Egyre drasztikusabban jelenik meg a klímaváltozás hatása a magyar mezőgazdaságban, és azt érzékelem, hogy a hozzá való alkalmazkodás nem veszi fel azt a sebességet, amilyen tempóban zajlik a változás - mondta az Agrárszektornak Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora, aki a május 22-én megrendezésre kerülő AgroFood 2024 Konferencia egyik előadója lesz. A szakember kitért arra is, hogy az adottságaink ugyan nagyon jók, viszont a feldolgozás nincs arányban az alapanyag-előállítás adottságaival. Ezen a területen óriási a lemaradásunk, amin változtatni kell. Hogy hogyan? Az az alábbi cikkünkből kiderül.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ezt rontják el rengetegen a nyugdíjazásuk előtt: bánhatja később, aki nem lépett időben

A védett korban lévő magyar munkavállalók közül ki lelkesen, ki aggódva várja a nyugdíjazását. Az általános tapasztalatok szerint sokan nem készülnek fel rá, milyen nagy változást jelent majd az életükben a nyugdíjazás. Pedig már évekkel a nyugdíjba vonulás előtt érdemes átgondolni bizonyos kérdéseket, meghozni döntéseket. A Pénzcentrum most Mészáros Nóra, tanácsadó szakpszichológus, munka- és szervezetpszichológus tanácsait, javaslatait kérte annak kapcsán, mire érdemes felkészülni a nyugdíjazás előtt állóknak, mikor érdemes leülni beszélgetni a munkaadóval a nyugdíjbavonulásról, és mit tehetnek a cégek azért, hogy ez a folyamat minél gördölékenyebb legyen mindenki számára.

Erről a legtöbb magyar nem is tud: súlyos betegség lehet a felelőtlen halfogyasztás eredménye

Hagyományainknak köszönhetően a vallási ünnepek előtt mindig növekedett és napjainkban is növekszik a halhús utáni kereslet. Karácsonykor, a magyar konyha egyik legnépszerűbb élelmiszere a hal, de évről évre nő a fogyasztása év közben is. A hal vagy halhús vásárlásakor körültekintően kell eljárni, mert a romlott halhús fogyasztása betegséget okozhat! Hogy milyen veszélyekkel járhat a figyelmetlen vásárlás és tárolás? A HelloVidéknek most Márfi Kinga dietetikus, sportdietetikus járta körbe a témát.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?