Szeptember 1-től indul a Tanyafejlesztési Program

agrarszektor.hu
Összesen 825 millió forintra pályázhatnak a Tanyafejlesztési Program keretein belül az érintett őstermelők, családi gazdálkodók, kistérségi társulások, önkormányzatok és tanyagondnoki szervezetek, áll a Magyar Közlöny rendeletében.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Pályázni 2011. szept. 1-30-ig lehetséges, a leadott pályázatokat maximum 60 napon belül bírálja el a Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet (VKSZI), a nyertes pályázókkal pedig 30 napon belül szerződéskötés történik. 

A Tanyafejlesztési Program legfőbb célja a tanyarendszer megújítása, modernizálása, az ott élők gazdálkodásának javítása. Mivel a tanyás településrendszer a magyar és egyben az európai világörökség részét képezi, ez a lépés kulcsfontosságú. A program a Nemzeti Vidékstratégia része. A programra fordítható 825 millió forint összesen 207 településen vehető igénybe, a támogatás mértéke települési és térségi fejlesztéseknél a beruházás teljes költségének 90%-a, míg tanyagazdaságok fejlesztésénél 75%-a. Előleget is lehet igényelni, amely a megítélt támogatás összegének legfeljebb 25%-a lehet.

A program célja többek közt: útfelújítás és az ehhez szükséges gépek, eszközök beszerzése, állatállomány bővítése, a gazdák által megtermelt termények piacra segítése, vetőmag, gyümölcsfák beszerzése, térségi tanyafejlesztési programok kidolgozása, tanyagondnoki szolgálat szorgalmazása, épületek modernizálása, felújítása. A megvalósítás után a tanyák a többfunkciós mezőgazdasági európai fejlesztési modelljének mintapéldái lehetnének - írja a kormány.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?