Minden szaktanácsadónak be kell jelentkeznie a névjegyzékbe!

agrarszektor.hu
Minden olyan szolgáltatónak be kell jelentkeznie a NAK által vezetett Szaktanácsadói Névjegyzékbe, akinek az ügyfelei között agrártámogatásra jogosult személy vagy szervezet van. Ez a szaktanácsadó szervezetekre is igaz - hívja fel a figyelmet közleményében az Agrárkamara.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatás jogosultja részére szaktanácsadási szolgáltatást nyújtó vállalkozásnak, illetve természetes személynek be kell jelentenie a tevékenység végzésére irányuló szándékát a 2009. évi LXXVI. törvény szerint - hívja fel   figyelmet az Agrárkamara.

Ezen bejelentési kötelezettség végrehajtása érdekében jelent meg az az AM-rendelet, mely kimondja, hogy minden olyan szolgáltatónak be kell jelentkeznie a NAK által vezetett Szaktanácsadói Névjegyzékbe, akinek az ügyfelei között agrártámogatásra jogosult személy vagy szervezet van. Lényeges változás a korábbiakhoz képest, hogy ezen túl a szaktanácsadó szervezeteknek is be kell jelentkezniük. Mivel az ügyfél jogosultsága a meghatározó, és nem az, hogy jelenleg igénybe vesz-e valamely támogatást, így szinte minden agrártevékenységet végző ügyfél részére agrártanácsadási szolgáltatást nyújtóra vonatkozik az új jogszabály.

EZ IS ÉRDEKELHET

A szaktanácsadók az online névjegyzékben mindenki számára elérhetővé és kereshetővé válnak, mely elősegíti a szereplők közötti tudásátadást. A bejelentési kötelezettség a NAK honlapjára feltöltött regisztrációs űrlap kitöltésével és az AM-rendeletben meghatározott dokumentumok megküldésével teljesíthető. A bejelentéssel kapcsolatos kérdéseket a nevjegyzek@nak.hu elektronikus levelezési címen várja a NAK Szaktanácsadási csoportja.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?