A legnagyobb magyar agrár-startupokat Hollandiából csábítanák vissza

agrarszektor.hu
A nemzetközi piacra lépés előtt álló hazai agrárstartupok mutatkoztak be befektetői alapok és agrárvállalatok szakembereinek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Design Terminal rendezvényén. A hat magyar vállalkozásból három jelenleg Hollandiában fejleszt. Kulcsfontosságú, hogy ezek a nagy növekedés előtt álló, innovatív vállalkozások Magyarországon találjanak befektetőket - mondta Éder Tamás, a Bonafarm PR és vállalati kapcsolatok igazgatója.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A NAK és a Design Terminal együttműködése az ígéretes startupok és a befektetők összekapcsolásával folytatódik a sikeres márciusi innovációs ötletversenyt követően. Éder Tamás, a Bonafarm PR és vállalati kapcsolatok igazgatója, a NAK alelnöke a rendezvényen elmondta: ,,Az agrárium, illetve az élelmiszergazdálkodás egy új technológiai robbanás előtt áll, amelyben kiemelt szerep jut a startupoknak. A most bemutatkozó hat magyar vállalkozásból három jelenleg Hollandiában fejleszt és holland termelőkkel dolgozva értékeli terméke működését. Kulcsfontosságú a hazai agrárium szempontjából, hogy ezek a nagy növekedés előtt álló, innovatív vállalkozások Magyarországon találjanak befektetőket és olyan nagy termelői partnereket, akikkel terméküket tesztelhetik, az alkalmazhatóságot értékelhetik és a tapasztalatok alapján dolgozhatnak a fejlesztéseken."

Az eseményen befektetői oldalról az Arete befektetési Zrt., a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt., a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., az iEurope Capital Kft., a Solus Capital Kockázati Tőkealap-Kezelő Zrt. és a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. képviselői vettek részt.

Bemutatkozott az eseményen a tejgazdaságok és a húshasznú állományok egészségi állapotát, viselkedését és ,,jólétét" (animal welfare) folyamatosan digitális megfigyelés alatt tartó rendszert fejlesztő Moonsyst; a szarvasmarha-mérlegelést forradalmasító Agroninja; a fekete katonalégy lárvájával az ipari rovartenyésztés elterjesztésén dolgozó Agroloop. Továbbá a Serket szoftvergyártó cég, amely segít a gazdálkodóknak, hogy automatikusan nyomon követhessék állatállományukat, megoldásukkal jelentősen csökkentve a globális antibiotikum-felhasználást; illetve az éttermeknek egész évben kiemelkedő minőségű fűszernövényeket, ehető virágokat, gyógynövényeket kínáló bedrock.farm, mely beépített szenzorokkal folyamatosan kontrollált, állandó körülményeket biztosít a növények számára, valamint a zöldség- és gyümölcstermesztést lakásban elterjeszteni célzó, tápfolyadékos módszert alkalmazó Growberry.

Így mutatja be termékét egy angol nyelvű reklámfilmben a Moonsyst:

A NAK tudásbázisa és az agrárszektor egészére kiterjedő vállalati kapcsolatrendszere révén a startupok működő gazdaságokban próbálhatják ki termékeiket, közvetlen visszajelzést kaphatnak a gazdáktól, valamint a termékfejlesztés megkönnyítheti a befektetők és a startupok közti gyors és eredményes együttműködést. A Design Terminal küldetése az üzleti tehetséggondozás, illetve a vállalkozói kultúra és az innovációs ökoszisztéma fejlesztése, ezért vállal szerepet az innovációs ügynökség a legígéretesebb agrárinnovációs startupok és az agrárszektorban hosszú távú fejlődés lehetőségét látó befektetők összekapcsolásában.

Forrás: Design Terminal

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06