Korszerű erőgépeket igényelhetnek a magyar állami agrárszakképző iskolák

Korszerű erőgépeket igényelhetnek a magyar állami agrárszakképző iskolák

agrarszektor.hu
A színvonalas tapasztalatszerzésre alapuló gyakorlati oktatás érdekében az Agrárminisztérium támogatásával huszonnégy, a tárca fenntartásában lévő szakintézmény 1-1 erőgépet szerezhet be az idei tanévben, jelentette ki Nagy István agrárminiszter, az Agrárszakképző iskolák országos tanévnyitóján, Szekszárdon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Dunántúli Agrárszakképző Központ Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakiskola és Kollégiumában tartott országos tanévnyitón hét intézmény vehette át a korszerű, mai technológiai követelményeknek megfelelő traktorokat. A tárcavezető jelezte, hogy az erőgépeknek köszönhetően bővülhet az iskolák képzési kínálata és a szakmai végzettséggel párhuzamosan megerősíthetik a digitális kompetenciákat, továbbá a munkaerőpiac által elvárt, gyakorlatban alkalmazható digitális szaktudásra tehetnek szert a diákok, tudhattuk meg az Agrárminisztérium közleményéből.

Nagy István felhívta a figyelmet, hogy az agrárszakképző iskolák magas színvonalú működése nagymértékben hozzájárul hazánk agrárgazdaságának további megerősítéséhez, versenyképességének növeléséhez és a megfelelő szakember-utánpótlás biztosításához. Az agrárminiszter hozzátette, az idei évben jelentős mérföldkőhöz érkezett az agrárszakképzés, hiszen július elsejétől az Agrárminisztérium által fenntartott 56 szakképző intézmény 5 centrumban folytatja tevékenységét. Ezzel a tárca a második legnagyobb intézményfenntartóként vesz részt a hazai szakképzés rendszerében, ahol az agrárszakképzésben résztvevő diákok csaknem 70%-a tanul. A tárcavezető szerint a megalakult agrárszakképzési centrumok helyi szinten adnak választ a gazdaság igényeire, az integráció pedig biztosítja a szervezeti működés minőségének javulását és az összehangolt munkát.

Nagy István az új tanévvel kapcsolatban jelezte, hogy idén négyezernél is több tanuló választotta a mezőgazdasági, erdészeti, az élelmiszeripari, vagy éppen a környezetvédelmi szakképzést a tárca által fenntartott agrárszakképző centrumok iskoláinak egyikében. A tárcavezető hozzátette, az agrárszakképzés nemcsak az agrárágazatok munkaerőigényét hivatott maximálisan kiszolgálni, hanem aktív, innovatív szereplőjévé válik a 21. századi magyar mezőgazdaságnak. Az Agrárminisztérium célja, hogy az agrárképzést választók karrierlehetőséget lássanak a szakképzésben és az agrárium visszanyerje méltó presztízsét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?