Ilyen még nem volt: szokatlanul kezdődött idén a tanév a Szent István Egyetemen

Ilyen még nem volt: szokatlanul kezdődött idén a tanév a Szent István Egyetemen

agrarszektor.hu
Prof. Dr. Gyuricza Csaba, a Szent István Egyetem (SZIE) megbízott rektora a járványügyi helyzetre való tekintettel rendhagyó módon, videóüzenet formájában köszöntötte a 2020/2021-es tanévet, egyúttal toleranciára, együttműködésre, bizalomra és folyamatos párbeszédre kérve az Egyetem polgárait.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Szent István Egyetem mb. rektora, Prof. Dr. Gyuricza Csaba az egyetemi közösség egészségének és biztonságának védelme érdekében a 2020. szeptember 7-re meghirdetett központi tanévnyitó ünnepséget lemondta - írja közleményében az egyetem. A személyes érintkezések elkerülése érdekében, a rektor virtuális üzenet formájában kívánt sikeres tanévet az új, integrált Egyetem részeként működő Budai, Georgikon, Gödöllői, Károly Róbert és Kaposvári Campus hallgatóinak és munkatársainak, valamint a szarvasi intézetnek. A határon túli képzések tekintetében a képzési helyszínek nem változtak, ezek közé Beregszász (Ukrajna), Csíkszereda (Románia), Révkomárom (Szlovákia), valamint Zenta (Szerbia) tartozik.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az augusztus 1-jei integrációt követően a Szent István Egyetem több mint kétezer munkatárssal és 15 ezer hallgatóval gazdagodott, a 2020/2021-es őszi tanévet pedig több mint 3200 felvételt nyert hallgató kezdi meg. "Az agrár-felsőoktatás meghatározó szereplői egy multidiszciplináris, öt tudományterületet lefedő, agrárfókuszú, de nem csak agrártudományi képzést nyújtó egyetemen kezdik meg az új tanévet" - tájékoztatott Prof. Dr. Gyuricza Csaba. Ünnepi gondolatai sorában - a vírushelyzet okozta nehézségek legyőzése érdekében - az intézmény vezetője toleranciára, együttműködésre, bizalomra és folyamatos párbeszédre biztatta a SZIE polgárait. 

Forrás: MTI/Bruzák Noémi
A Szent István Egyetem intézkedéseinek részét képezi a további gólyatáborok, illetve a tanévnyitó ünnepségek teljes elmaradása, az előadások tekintetében a teljes távoktatásra történő átállás, illetve a külföldről érkező hallgatók beköltözés előtti - 72 órán belül, Magyarországon elkészített - kötelezően felmutatandó, kettő darab negatív COVID-19 tesztjének bemutatása

- hangsúlyozta a vezető.

A 2020/2021-es tanév oktatási rendjével kapcsolatban az Egyetem fokozottam felhívta a figyelmet a személyi higiénia betartására, az orrot és szájat takaró maszk (esetleg sál, kendő) viselésére, továbbá a megfelelő fizikai távolság megtartására. Az előadások kizárólag online kerülnek megtartásra, a személyes jelenlétet igénylő gyakorlatokat pedig kisebb csoportokban fogják megszervezni, a 1,5 méteres védőtávolság betartásával.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?