Beszáll az erdőgazdálkodásba a Gránit Alapkezelő és a BDPST

Beszáll az erdőgazdálkodásba a Gránit Alapkezelő és a BDPST

agrarszektor.hu
A mezőgazdaság, fa- és erdőgazdálkodás területén bővíti befektetési portfólióját a Gránit Alapkezelő Zrt.: az alapkezelő által menedzselt Főnix Magántőkealap vásárolta meg az eddig olasz tulajdonban lévő Drawa Kft.-t. Az akvizíció keretében Somogyban 5000 hektárt meghaladó földterület, korszerű faipari üzem és raklapgyártó-gépsor, valamint egyéb ingatlanok kerültek újfent magyar tulajdonba. A tranzakciót a Gránit Alapkezelő a BDPST Agráripari Holding Zrt.-vel, mint szakmai befektetővel közösen valósítja meg. Ezzel kölcsönösen hasznos lehetőség nyílik a BDPST cégcsoport által tervezett mezőgazdasági és élelmiszeripari befektetésekkel való szinergiák kihasználására a közösen vallott alapelvek mentén, amelyek központjában a gazdasági, a társadalmi, valamint a környezeti fenntarthatóság és felelősségvállalás áll.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

2024. január 23. Ismét magyar tulajdonba kerül mintegy 5200 hektárnyi földterület, köztük erdők és termőföldek, valamint egy faipari üzem és egy vadászkastély Somogy vármegyében, miután a Gránit Alapkezelő Zrt. által menedzselt Főnix magántőkealap megvásárolta az ezeket tulajdonló Drawa Kft.-t az olasz Proposta S.p.a.-tól. A tranzakcióban a BDPST Agráripari Holding Zrt. is részt vesz szakmai befektetőként, ezzel az első lépéssel megalapozva a BDPST Group mezőgazdaság és az élelmiszeripar területén kialakítandó befektetési portfólióját.

A megvásárolt cég kapcsán a felek célja a meglévő munkahelyek megőrzése mellett új munkahelyek teremtése, kiemelten a helyi közösségek számára. További cél a helyi gazdákkal és gazdaságokkal való együttműködés erősítése, valamint egy hosszú távon is fenntartható és értékteremtő üzleti modell kiépítése.

A BDPST Group és menedzsmentje számára kimagaslóan fontos a gazdasági, a társadalmi és a környezeti fenntarthatóság, hogy egy élhető bolygót hagyjunk a következő generációknak. Ezeket a szempontokat mérlegelve lépünk be tőkebefektetőként a mezőgazdaság és az élelmiszeripar területére, hogy hozzájáruljunk a szegmens modernizálásához, és a fenntartható működés erősítéséhez

- mondta Tiborcz István, a BDPST Group tulajdonosa és igazgatósági elnöke. Hozzátette: a tranzakció által érintett területeken és ingatlanokon a jövőben értékteremtő korszerűsítés munkálatokat kezdődnek meg a fenntarthatósági célok elérése érdekében.

A Gránit Alapkezelő az általa menedzselt magántőkealapok esetében is arra törekszik, hogy a piaci átlagot meghaladó hozamokat biztosítson befektetői számára, előtérbe helyezve az értékteremtő és fenntartható befektetési döntéseket. A Főnix Magántőkealap a tranzakcióval egy hosszú távú célt tűzött zászlajára, amelynek fontos eleme a példamutató gazdálkodás kialakítása, a környezet és a természeti kincsek megóvása és a felelős gazdálkodás megvalósítása, valamint a térség gazdaságának fellendítése

- mondta Mikesy Álmos, a Gránit Alapkezelő elnök-vezérigazgatója.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vészesen fogy a Föld vízkészlete
Fenntarthatóság

Vészesen fogy a Föld vízkészlete

Magyarország szerencsés adottságainak köszönhetően jó minőségű vízkészletekben gazdag, de fontos lenne megtartani a vizeket.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?