Ágvágó

A növényápolás egyik alapvető tevékenysége a metszés. A magasabban található, vastagabb ágakhoz azonban a metszőolló már nem elégséges, ekkor kap szerepet az ágvágó.

A faágak metszése gyakran a kert legkihívóbb, legtöbb erőkifejtést igénylő feladatai közé tartozhat. Legyen szó akár a friss, akár a száraz faágak metszéséről, a legfontosabb az, hogy az ember a megfelelő kialakítású pengével rendelkező eszközt használja a munkára. Ezek alapján megkülönböztethetőek a kemény, száraz és elhalt ágak vágásához való rávágó, valamint a friss, zöld ágakra tervezett mellévágó kivitelű szerszámokat. Működési elvük alapján az ágvágók három kategóriába sorolhatóak: vannak kézi, elektromos és benzinmotoros eszközök.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.