Megállapodás született: veszélyhelyzetekből tájékoztatják a lakosságot

agrarszektor.hu
A veszélyhelyzetekből eredő katasztrófák eredményes megelőzése és elhárítása a célja annak az együttműködési megállapodásnak, amit az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kötött pénteken.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az intézmények naprakész információkkal, előrejelzésekkel, szakértői háttérrel biztosítják a lakosság védelmét. A megállapodást Dr. Bakondi György, a BM OKF főigazgatója és Dr. Dunkel Zoltán, az OMSZ elnöke írta alá - tájékoztatott a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája.

Az együttműködés kiterjed az előrejelzésekre, a várható veszélyhelyzetek során felmerülő feladatokra és egy esetleges nukleáris esemény, vagy veszélyes ipari üzemben előforduló katasztrófa következményeinek felszámolására.

A megállapodás értelmében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság átadja az OMSZ-nek az Országos Sugárfigyelő, Jelző és Ellenőrző Rendszer mérési eredményeit. Saját internetes oldalán is közreadja a meteorológiai szolgálat honlapján található radiológiai mérési adatokat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az együttműködés keretében biztosítja a radiológiai, meteorológiai és levegőkörnyezeti információkat, mérési adatokat a katasztrófavédelmi főigazgatóság bázisán működő Veszélyhelyzeti Központ nukleáris baleseti információs és értékelő központjának. Sugárzó anyag kibocsátása, vagy radioaktív szennyeződés esetén az OMSZ tájékoztatást ad az aktuális meteorológiai helyzetről, valamint áprilistól októberig vihar-előrejelző szolgálatot működtet.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 16. 06:02