Húspiaci áfa: Orbán utasította a minisztereket

agrarszektor.hu
Lázár János szerint lépni kell, ha az emberek az alapvető húsárukat nem tudják megvenni.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Orbán Viktor miniszterelnök arra kérte a vidékfejlesztési, illetve a nemzetgazdasági minisztert, vizsgálják meg, hogy az alapvető húsáruk - a csirke- és disznóhús - forgalmi adójának csökkentése milyen gazdasági és szociális következményekkel járna. Lázár János miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint a kormánynak mérlegelnie kell az adómérséklést, ha az emberek egy része az alapvető húsárukat nem tudja megvenni.

Az ország működéséhez az adóbevételekre szükség van, azonban világos, ha az alapvető húsáru megvásárlása problémát jelent az emberek egy részének, akkor a kormánynak mérlegelnie kell a forgalmi adó csökkentését - mondta mai tájékoztatóján Lázár János. Tegnap pedig bejelentette, hogy a kormány a sertés- és a baromfihúsok áfájának 10 százalék alá csökkentését tervezi a jelenlegi 27 százalékról.

Lázár János szerint a kormánynak mérlegelnie kell az adómérséklést, ha az emberek egy része az alapvető húsárukat nem tudja megvenni. Az MTI szerint hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök arra kérte a vidékfejlesztési, illetve a nemzetgazdasági minisztert, vizsgálják meg, hogy az alapvető húsáruk - a csirke- és disznóhús - forgalmi adójának csökkentése milyen gazdasági és szociális következményekkel járna. A Vidékfejlesztési Minisztérium beszámolója már megszületett, a nemzetgazdasági tárca javaslata készül. A kormány e témával a következő hónapokban folyamatosan foglalkozni fog - tudatta Lázár János.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?