2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Mit venne tőlünk Kína? Sertést, baromfit és tejterméket

agrarszektor.hu
Lehet, hogy újabb megrendeléseket ad Kína magyar agrárcégeknek.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A magyar baromfi-, sertés- és tejtermékek exportlehetőségeiről is tárgyalt Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára Kínában. A felek tudományos együttműködési lehetőségekről is egyeztettek.

Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár kínai partnerével, Niu Dun miniszter-helyettessel tárgyalt az 5. Kínai - Magyar Mezőgazdasági Munkacsoport ülésen. A VM tájékoztatása szerint a két fél megbeszélést folytatott többek között a magyar-kínai agrárkereskedelem növeléséről, illetve a mezőgazdasági beruházások, a tudományos együttműködés és a kétoldalú kapcsolatok fejlesztései lehetőségeiről.

A magyar delegáció felkereste a kínai Állami Minőségellenőrzési, Vizsgálati és Karantén Hivatalt, ahol tárgyaltak a magyar baromfi- és sertéshús, valamint a tejtermékek exportlehetőségeiről. A Kínai Mezőgazdasági Akadémián a magyar küldöttség a tudományos együttműködési lehetőségek bővítéséről és a már zajló konkrét projektekről is egyeztetett.

A kínai fél felkérte Czerván Györgyöt, hogy tartson megnyitó beszédet a 8. Kínai - Közép Kelet Európai Agrárkereskedelmi és Gazdasági Együttműködési Fórumon, Hefeiben. A fórumon hazánk mellett miniszteri és államtitkári szinten képviselteti magát Bulgária, Montenegró, Románia, Lettország és Moldova.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31