Mit venne tőlünk Kína? Sertést, baromfit és tejterméket

agrarszektor.hu
Lehet, hogy újabb megrendeléseket ad Kína magyar agrárcégeknek.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

A magyar baromfi-, sertés- és tejtermékek exportlehetőségeiről is tárgyalt Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára Kínában. A felek tudományos együttműködési lehetőségekről is egyeztettek.

Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár kínai partnerével, Niu Dun miniszter-helyettessel tárgyalt az 5. Kínai - Magyar Mezőgazdasági Munkacsoport ülésen. A VM tájékoztatása szerint a két fél megbeszélést folytatott többek között a magyar-kínai agrárkereskedelem növeléséről, illetve a mezőgazdasági beruházások, a tudományos együttműködés és a kétoldalú kapcsolatok fejlesztései lehetőségeiről.

A magyar delegáció felkereste a kínai Állami Minőségellenőrzési, Vizsgálati és Karantén Hivatalt, ahol tárgyaltak a magyar baromfi- és sertéshús, valamint a tejtermékek exportlehetőségeiről. A Kínai Mezőgazdasági Akadémián a magyar küldöttség a tudományos együttműködési lehetőségek bővítéséről és a már zajló konkrét projektekről is egyeztetett.

A kínai fél felkérte Czerván Györgyöt, hogy tartson megnyitó beszédet a 8. Kínai - Közép Kelet Európai Agrárkereskedelmi és Gazdasági Együttműködési Fórumon, Hefeiben. A fórumon hazánk mellett miniszteri és államtitkári szinten képviselteti magát Bulgária, Montenegró, Románia, Lettország és Moldova.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?