Drágulni fog a narancslé

agrarszektor.hu
Év eleje óta több mint 25 százalékkal drágult a fagyasztott narancslé-koncentrátum, árfolyama pedig mostanra 34 éves csúcsot állított be a NewYork-i határidős tőzsdén.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A fő ok az elmúlt hetekben a floridai narancsligeteket veszélyeztető fagy volt, illetve a döntés, miszerint az amerikai élelmiszer-biztonsági felügyelet (FDA) bejelentette, hogy az USA-ban tiltott gombaölő szer használata miatt korlátozza a Brazíliából − a világ legnagyobb termelője − származó importot. A hírnek köszönhetően erőteljes vételi hullám indult be a narancslépiacon, ami amúgy az utóbbi időben egészen békés tempót diktált, 75 millió dolláros napi forgalommal - számol be a napi.hu.

Bill Rafety, a Penson Futures brókercég vezető elemzője hozzátette, hogy a napokban az ICE duplájára emeli a fedezetigényt, ami fokozhatja a shortzárási hullámot.

Legutóbb a narancslépiac 2005 és 2006 között szárnyalt ennyire, méghozzá egy narancsléligeteket megtépázó hurrikánhullám, majd az azt követő, különféle fertőzések miatt. A narancslé alapanyagának drágulása hatással lesz a Tropicana márkát tulajdonló Pepsico, valamint a Coca-Cola termékeire is.
A végkifejlet várhatóan a narancsléfogyasztás további - évek óta tapasztalható - csökkenése lesz.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03