2021. április 10. szombat Zsolt

Hírek - Agrárpénzek

Drágulni fog a narancslé

Év eleje óta több mint 25 százalékkal drágult a fagyasztott narancslé-koncentrátum, árfolyama pedig mostanra 34 éves csúcsot állított be a NewYork-i határidős tőzsdén.
 
 

A fő ok az elmúlt hetekben a floridai narancsligeteket veszélyeztető fagy volt, illetve a döntés, miszerint az amerikai élelmiszer-biztonsági felügyelet (FDA) bejelentette, hogy az USA-ban tiltott gombaölő szer használata miatt korlátozza a Brazíliából − a világ legnagyobb termelője − származó importot. A hírnek köszönhetően erőteljes vételi hullám indult be a narancslépiacon, ami amúgy az utóbbi időben egészen békés tempót diktált, 75 millió dolláros napi forgalommal - számol be a napi.hu.

Bill Rafety, a Penson Futures brókercég vezető elemzője hozzátette, hogy a napokban az ICE duplájára emeli a fedezetigényt, ami fokozhatja a shortzárási hullámot.

Legutóbb a narancslépiac 2005 és 2006 között szárnyalt ennyire, méghozzá egy narancsléligeteket megtépázó hurrikánhullám, majd az azt követő, különféle fertőzések miatt. A narancslé alapanyagának drágulása hatással lesz a Tropicana márkát tulajdonló Pepsico, valamint a Coca-Cola termékeire is.
A végkifejlet várhatóan a narancsléfogyasztás további - évek óta tapasztalható - csökkenése lesz.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu