2021. május 7. péntek Gizella

Hírek - Agrárpénzek

Fantáziát látunk az iráni agrárexportban is

A mezőgazdasági kereskedelmi kapcsolatok bővítéséről, valamint a kutatás-fejlesztés lehetséges közös formáiról egyeztetett Irán és Magyarország. Magyarország jó lehetőséget lát az agrárexportra a közel-keleti országba.
 
 

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a héten Abbas Keshavarz iráni növénytermesztési miniszterhelyettessel tárgyalt. A mezőgazdasági kereskedelmi kapcsolatok bővítéséről, valamint a kutatás-fejlesztés lehetséges közös formáiról egyeztettek. Mindkét fél elkötelezett egy agrárkutatás-fejlesztési kormányközi megállapodás aláírásában – olvasható a Földművelésügyi Minisztérium (FM) közleményében.

Irán érdeklődik a magyar gabona-, zöldség- és gyümölcsvetőmag, valamint a növényvédő és rovarirtó szerek iránt, Magyarország pedig jó lehetőséget lát az exportra a közel-keleti országba. Ezen kívül tárgyaltak a technológiai transzfer lehetőségéről és egy ezt koordináló, kétoldalú szakértői testület létrehozásáról. Kezdeményezték továbbá az élelmiszergazdasági termékkivitel hatósági engedélyezését szabályozni hivatott, állat- és növényegészségügyi együttműködést rögzítő tárcaközi szándéknyilatkozat aláírását. A találkozón szó esett iráni gyógynövények magyar feldolgozásának lehetőségéről is.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu