Tudományos információátadás hiteles forrásból agrárszakembereknek

Tudományos információátadás hiteles forrásból agrárszakembereknek (x)

PR
2024. március 6-án AGRÁRTRENDEK 2024 KONFERENCIA címen szakmai napot szervez a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara és a Hód-Mezőgazda Zrt. A továbbképzés célja, hogy az agráriumban (is) tapasztalható, hihetetlenül felgyorsult technikai és technológiai fejlődés és a tudomány legújabb vívmányainak gyakorlatba való átültetéséhez támpontokat és segítséget kapjanak a gyakorló szakemberek.

A hosszútávon az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok téli edukációs programjának szánt rendezvény iránymutató kíván lenni abban, hogy a mezőgazdaság teljes körét felölelve, a növénytermesztést és az állattenyésztést rendszerben kezelve segítse a régió termelőit és szaktanácsadóit többek között a digitalizáció, a precíziós- és regeneratív gazdálkodás, a fenntarthatóság, az Európai Uniós szabályozás és a támogatások jelentette kihívásokra való felkészülésben és azok kezelésében.

A 2024-es konferencia kiemelt témái a következők:

  • a növényi stressz élettana
  • a mikrobiális élet feltételei a talajban
  • a regeneratív gazdálkodás szakmai alapjai
  • a talajvizsgálati eredmények értelmezése
  • a cirok termesztése
  • a tömegtakarmány-termesztés klímakitettségének csökkentése
  • a precíziós állatjólét feltételei
  • az elektronikus gazdálkodási napló

A szakmai előadásokat 14 gyártó és forgalmazó cég tájékoztatója egészíti ki, amelyekben az előadók a talajvédelem, a művelő eszközök, a növényvédelem, a tápanyag-gazdálkodás, a növénykondicionálás, a nemesítés újdonságait és fejlesztéseit mutatják be.

Kurusa Tamás szervező, a Hód Mezőgazda Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese:

„A 2023-ban elindított és megvalósított tanösvény projektünk esetén A Termőföldtől a Takarmányozásig mottót használtuk. Ez olyan irányokat határozott meg, illetve olyan témákat vizsgált, amelyek nemcsak egy bizonyos ágazat aktualitásait és jövőképét érintik vagy érinthetik, hanem a mezőgazdaság többszereplős ágazati rendszerét. Ezt szeretnénk fejleszteni oly módon, hogy egy szakmai nap keretein belül több olyan aktuális témát érintsünk, amelyek gyakorlati oldalról közelítik meg a jelenlegi magyar mezőgazdaság aktuális kérdéseit, középpontban a TALAJJAL.”

Dr. Hupuczi Júlia házigazda, a Szegedi Egyetem Mezőgazdasági Kar docense:

„Célunk a konferenciával egy olyan szakmai fórum létrehozása, ahol az érdeklődők hiteles forrásból hallhatnak tudományosan alátámasztott, naprakész információkat, legyen a téma akár a növénytermesztés, a talajkímélő eljárások, a növényi és az állati stressz, a klímakár enyhítése, vagy az elektronikus napló. Az érdeklődők tájékozódhatnak és beszélgethetnek céges innovációkról is, ugyanis rendezvényünkön szaktanácsadók is részt vesznek, hogy valóban komplex módon tudjunk egy szakmai edukációs programot nyújtani a térség agrár szakembereinek.”

Regisztráció ITT

Szakmai előadások:

  • Növényi stressz - SZTE Növényélettan Tanszék Dr. Gallé Ágnes
  • A talajmikróbák életfeltételei, azaz a talajoltó anyagok működésének feltételei - SZTE Mikrobiológia Dr. Kredics László
  • A regeneratív gazdálkodás alapjai, alapelvei - Sersia Farm - Aranyoss Éva
  • A talajvizsgálati eredmények értelmezése és felhasználása - SZTE MGK – Dr. Tar Melinda
  • A cirok, a kukorica alternatívája – Szabó Béla
  • A tömegtakarmány termesztés klímakitettségének csökkentése - ÁT Kft. - Dr. Orosz Szilvia
  • Állatjólét MAPÁE – Dr. Pajor Gábor
  • NAK elektronikus napló, feltöltések - Mucsi Krisztina

A programban részt vevő gyártó és kereskedelmi cégek:

AGRO.bio Hungary Kft., Agrova Kft., Axiál Kft., CertisBelchim BV Mo-i Fióktelepe, Corteva Crop Solutions, Hechta Kft., Hed-Land Hungária Kft., Huminisz Kft., KWS Magyarország Kft., Malagrow Kft, Pro-Feed Kft., UPL Hungary Kft., Valcum Agro Kft., YARA Hungária Kft.

Médiatámogató:

 

 

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?