Minden terepen helytállnak a CLAAS DISCO kaszák

Minden terepen helytállnak a CLAAS DISCO kaszák (x)

PR
Változatos teljesítményre, nehéz terepen is bevethető, ráadásul praktikusan kezelhető tárcsás kaszák könnyítik meg a munkát.

A CLAAS DISCO tárcsás kaszák rendkívüli teljesítménnyel és sokoldalúsággal büszkélkednek, ami lehetővé teszi számukra, hogy könnyedén megbirkózzanak simább talajokkal és nehezebb terepfelületekkel egyaránt. A termékcsalád választéka a könnyen vontatható, könnyen kezelhető kaszáktól a nagy területteljesítményű hátsó- vagy frontfüggesztésű, sőt akár rendrakó szalagos kaszáig terjed. A termékcsaládra a szakszerű vágáson felül jellemző az egyszerű és praktikus karbantartás, valamint a jelentős üzemanyag-megtakarítást biztosító üzemmód is.

Változatos igényekre jelentenek megoldást, több, a biztonságot és a tartósságot szolgáló megoldással rendelkeznek a CLAAS DISCO tárcsás kaszák. A termékcsalád tagjai kisebb és nagyobb munkákra egyaránt befoghatók, ám közös bennük az, hogy a hatékonyságot a praktikus karbantartással, a változatos terepviszonyok közepette történő helytállással és az üzemanyagtakarékossággal ötvözik.

Tartós és hatékony

A DISCO MAX CUT kaszasín kivételes, egyedi tulajdonságokkal rendelkezik. Ezen kaszasíneket egyedi módon, egyetlen lemezből préselik, különleges hullámos formára. A sín teteje csavarozva van, ezáltal elkerülve a hegesztés esetleges problémáit, és növelve a tartósságot. A kaszasín részegységei könnyen cserélhetők, és a hullámos forma javítja a vágás minőségét. A hajtóegység előretolásával növekszik az átfedés, így hatékonyabbá válik a terményvágás. Az átfedés növelésével a csíkozás is minimalizálható, mivel a betétek beljebb helyezkednek el.

Minden terepen elboldogul

A biztonsági szempontokat szem előtt tartva a kaszákat ellátják mechanikus ütközésvédelemmel, amely megvédi az esetleges sérülésektől, és könnyen továbbléphet a munka az ütközés után. Az ACTIVE FLOAT hidropneumatikus tehermentesítő további előnyöket nyújt, például a kasza kopásának csökkentése és a tarló védelme. Az érintkezési nyomás beállításával még meredek domboldalakon is elkerülhető a sodródás, és ezáltal a csíkozás.

A megoldásnak köszönhetően könnyen és gyorsan lehet alkalmazkodni a változó körülményekhez, például vizes területekhez vagy száraz dombtetőkhöz, ezáltal a kaszák minden terepen jól használhatók.

A CLAAS DISCO CONTOUR bizonyítottan hatékony a változó talajviszonyokhoz való alkalmazkodásban. A kaszatest mozgása lehetővé teszi az alkalmazkodást az aktuális talajvonalhoz, és könnyen beállítható a gép vezetőfülkéjéből. A stabilitást, biztonságot és könnyű kezelést a 120 fokos szállítási helyzet, a traktorhoz közeli súlypont és a mechanikus zárrendszer biztosítja.

Dupla teljesítmény – könnyebben

A DISCO MOVE kasza ideális választás, amikor a front- és hátsó kaszákat együtt kell vezérelni. Különleges alkalmazhatósága abban rejlik, hogy könnyedén integrálható a nagy területteljesítményű DISCO kaszákkal, amelyek felszereltségétől függően a frontkaszát a nagy kasza hidraulikus rendszerén keresztül lehet vezérelni. Ennek köszönhetően a gépkezelőnek nemcsak a munkaminőséget javító számos funkció áll rendelkezésére, hanem az automatizált folyamatok is jelentősen megkönnyítik a gép kezelését.

Első a biztonság

A kaszasínekbe beépített SAFETY LINK biztonsági modul minden tárcsa alatt gondoskodik arról, hogy a tárcsa ne essen le vagy repüljön el erőteljes ütközés esetén. Ez megakadályozza a sérüléseket és lehetővé teszi a gyors és egyszerű javítást. A hullámos kaszasín kialakítása további előnyökkel jár a vágási minőség és a csíkozás elkerülése terén.

A szíjhajtású szársértők további rugalmasságot nyújtanak, lehetővé téve az azonnali csúszást, ha idegen tárgy kerül a szársértőhöz. A kasza utáni rendformázás szintén fontos, és a CLAAS kaszák könnyen beállíthatók a rend szélességének megfelelően.

A biztonsági modulon kívül mechanikus ütközésvédelem óvja a DISCO CONTOUR és TREND kaszákat az esetleges sérülésektől. Az akadályba ütköző kaszát nemcsak egyszerűen hátra hajtja, hanem át is emeli az akadályon. A továbbhaladáshoz elegendő tolatni, és ismét aktiválódik a ráhajtás elleni védelem.

Takarékos fogyasztás, praktikus karbantartás

A CLAAS DISCO kaszák alacsony talajnyomása és csökkentett fordulatszáma (850/perc) révén a gazdálkodók számára előnyös üzemanyag-megtakarítást eredményez. Az új DISCO kaszák a MAX CUT 15 százalékkal alacsonyabb fordulatszámú koncepcióval rendelkeznek, lehetővé téve a kis traktorok számára is hatékony munkavégzést.

A karbantartást és beállítást szolgáló praktikus megoldások, például a szerszám nélkül feszíthető szársértő hajtószíj és a kivezetett zsírzópontok, tovább csökkentik a karbantartási időt és költségeket. Mindezek mellett minden DISCO kasza rendelkezik beépített késtartó dobozzal a könnyű pengecsere érdekében, és a hajtótengelyek 250 órás kenési intervalluma további előnyt nyújt a gazdák számára.

Tovább információt a CLAAS DISCO kaszákkal kapcsolatban az AXIÁL Kft. munkatársaitól kaphat!

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?