A versenyhivatal is hozzászólt hungarikum törvénytervezethez

agrarszektor.hu
A hungarikumokról szóló törvénytervezethez január 10-ig küldhettek észrevételeket szakmai testületek, civilek és társadalmi szervezetek. Több száz javaslat érkezett - olvasható a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A minisztérium összegzése alapján a készülő jogszabályhoz több száz javaslat érkezett mintegy 30 szervezettől, amelyek döntő többsége hasznos, szakmailag megalapozott elképzelést tartalmaz. A társadalmi vitában részt vett mások mellett a Magyar Tudományos Akadémia, a Gazdasági Versenyhivatal, több érdekvédelmi és szakmai szervezet, egyesületek, gazdasági és kulturális intézmények.

Több észrevétel érkezett a védjegyhasználattal kapcsolatban, vannak technikai jellegű, fogalom meghatározásra vonatkozó és eljárásjogi módosító javaslatok.

A minisztérium a beérkezett véleményeket összegzi, a javaslatokat beépíti a tervezetbe. Ezután további egyeztetések lesznek többek között a társadalmi vita résztvevőivel, a javaslatküldő szervezetekkel, majd a jogszabály tervezet a kormány, ezt követően az Országgyűlés elé kerül.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?