2024. július 27. szombat Olga, Liliána

300-nál is több dolgozat az OTDK agrárszekciójában

agrarszektor.hu
Háromszáznál is több dolgozat került bemutatásra az idei Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) agrártudományi szekciójában, melyet a Pannon Egyetem Georgikon Kara rendezett meg Keszthelyen.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Kardon Béla, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium tudománypolitikai főosztályának vezetője köszöntőjében azt hangsúlyozta: versenyképes munkaerő versenyképes felsőoktatásból érkezik, s a versenyképes oktatók képezik a hazai tudomány gerincét. Ezt a kincset fenntarthatóvá kell tenni, s ehhez utánpótlásra van szükség: azokra a diákokra, akik tudományos munkával is foglalkoznak - adta hírül az MTI.

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács agrártudományi szakbizottságának elnöke, Pénzes Béla felidézte, hogy a harmincadik rendezvényét tartó OTDK előzményének is tekinthető az 1882-ben Keszthelyen megalakult Georgikon Gazdasági Kör, ahol az oktatók és hallgatók együttműködésének eredményeként ugyancsak díjazták, és nyomtatásban is közölték a legjobb előadásokat.

Az elnök ehhez hozzátette, hogy az agrártudományon belül 23 tudományterület 30 szekciójában 325 dolgozat született és került bemutatásra. Ezeknek közel harmadát díjazták. A nálunk tanuló külföldi hallgatóknak is biztosítottak lehetőséget az angol nyelvű szekciókban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31