Fazekas: a láncok tartják alacsonyan a magyar tejárat

agrarszektor.hu
Azért nyomottak a magyarországi tejárak, mert a kereskedők alacsonyan tartják azokat - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Az agrártárca támogatja a termelőket a méltányos árak elérésében.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A növénytermesztés mellett a tejpiacon jelentik a legnagyobb problémát az alacsony felvásárlási árak - állapította meg a minisztérium közleménye szerint Fazekas Sándor. Hozzátette: "habár a tejfelvásárlási árak növekedése uniós szinten megkezdődött, Magyarországon e területen még lemaradás tapasztalható, az egyes kereskedelmi, kiskereskedelmi láncok által alacsonyan tartott árak okkal nyomasztják a tejtermelőket és a tejfeldolgozókat".

Fazekas Sándor szerint a magyar tejtermelők szervezettségének, valamint a hazai tejtermékek itthoni részarányának növelése, ezáltal az import szükségletek mérséklése az ágazatban komoly segítséget jelenthet. A közelmúltban az Európai Unió különböző országaiban is egymást követték tejgyben a tüntetések, demonstrációk és az uniós egyeztetések is, így a méltányos ár elérése a tejágazatban is olyan közös küzdelem, amiben az agrártárca is támogatja a területen dolgozókat.. Magyarország az unión belül talán a legnagyobb mértékben támogatja a jószágtartást, a tehéntartást és ezáltal a tejágazatot - fogalmazott a miniszter.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?