Anyajuh-támogatás: Ne várjon március 20-ig!

agrarszektor.hu
Több jogcímen is igényelhetnek támogatást a juhtartók. Érdemes a dotációkkal élni, hiszen a juhászkodás nem túl jövedelmező tevékenység. A határidő lekésése a támogatás csökkentésével jár.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

 

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

Az előző évekhez hasonlóan idén is lehetőségük van a juhtenyésztőknek február 1. és március 20. között az anyajuhtartás-támogatás igénylésére, amelyet elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül a Magyar Államkincstár e-kérelem kitöltőfelületén adhatnak be. Késedelmes (2019. március 20-autáni) benyújtás esetén a támogatás összege munkanaponként 1%-kal csökken. 25 naptári napon túli késedelmes benyújtás esetén a kérelem visszautasításra kerül. A támogatás nemzeti és uniós forrásból származik: átmeneti nemzeti anyajuhtartás támogatása, valamint kedvezőtlen adottságú területeken nyújtandó anyajuhtartás kiegészítő támogatása. Előbbi feltételeit az 5/2015. (II. 19.) FM rendelet tartalmazza, utóbbit a 9/2015. (III.13.) FM rendelet.


A minimálisan támogatható állatlétszám nemzetinél 10 egyed, uniósnál 1 egyed. A jelenlegi szabályozás szerint a támogatási kérelem benyújtásához a feltételek teljesítéséről (anyajuhlétszám, szakszerű apaállat-használat és az ENAR-szabályok betartása) a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség állít ki igazolást, amely megfelel mindkét támogatás igényléséhez.

Hazánk juhállománya 2018. június 1-jén 1,2 millió egyedet számlált, amiből. az anyajuhok száma csaknem 800 ezer volt. A termelők  anyajuhtartásért mintegy 8 ezer Ft/egyed támogatásban részesültek. Kedvezőtlen adottságú területen további 4 ezer forinttal lehetett kiegészíteni az alaptámogatást. A merinótenyészetekben a tenyészanyák 18 ezer forintos támogatást kaphattak őshonos állat tartása címén. Hektáralapú támogatások is kapcsolhatóak a juhtartáshoz, ilyen az agrár-környezetgazdálkodási vagy az öko program, előbbi mintegy 53 ezer Ft/ha, utóbbi az átállás és a fenntartás időszakában is 47 ezer Ft/ha dotációt jelent.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?