Búsúlhatnak a juhászok: kihalhat a szakma Magyarországon

agrarszektor.hu
Néhány éven belül teljesen eltűnhet a klasszikus értelemben vett juhász szakma, helyettük a családi gazdaságok tagjai egymás között felosztva végzik el az egykori munkakör feladatait. Az utolsó tradicionális juhászok az Állattenyésztési Napokon találkoznak, ahol rajtuk kívül az országból közel ezer juhtenyésztő is érkezik az eseményre.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csupán a hagyományőrzésben marad meg a klasszikus juhászat, a szakma mára teljesen átalakult. Az egykori munka az állatok kihajtásából, legeltetéséből és napi ellátásából állt; a mai gazdák feladatköre azonban sokkal összetettebb, ráadásul a munka struktúrája is megváltozott.

Az utolsó tradicionális juhászképzések a ‘80-as ‘90-es években szűntek meg. Azóta a juhtenyésztéssel és tartással kapcsolatban szerveznek juhászképzésként elhíresült felnőttképzéseket, ezek célja azonban már nem a hagyományos munkakör tovább örökítése. A juhászat, juhtartás és tenyésztés részletei generációról-generációra szállnak a családi gazdaságokban.

Az ország juhásztalálkozóját idén május 11-én, Hódmezővásárhelyen rendezik meg az Alföldi Állattenyésztési Napokon.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?