Hamarosan lejár az idő: most igényeljen tenyészbika-vásárlási támogatást!

agrarszektor.hu
Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára, Feldman Zsolt szerint az új támogatási program minőségi előrelépést hozhat a húshasznú szarvasmarha-tenyésztésben. Az MTI/NAK hírét szemléztük.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Feldman Zsolt kijelentette, hogy a húshasznú tenyészbika támogatási programja minőségi fordulatot hozhat a húságazatban, mert lehetővé teszi, hogy minél több itthon vágott hús jusson el a fogyasztókhoz. Erre pedig a szakemberek szerint nagy szükség is van, hiszen a boltokban kapható marhahús jobbára a hazai tenyésztésűnél jóval gyengébb minőségű, külföldi behozatalú áru.

EZ IS ÉRDEKELHET

Mint arról korábban már beszámoltunk, a kiírás szerint

  • húshasznú tenyészbika esetén 750 ezer forint,
  • hústípusú magyartarka tenyészbika esetén 650 ezer forint,
  • magyar szürke tenyészbika esetén 400 ezer forint,
  • bivaly tenyészbika esetén 300 ezer forint lesz adható.

Az Agrárminisztérium több mint ezer állattartó igénylésére számít. A pályázatra szeptember 20-ig lehet pályázni a 700 millió forintos támogatási keretből.

EZ IS ÉRDEKELHET

Wagenhoffer Zsombor, a Magyar Állattenyésztők Szövetsége ügyvezető igazgatója elmondta, hogy amíg 20 esztendővel ezelőtt alig 21 ezer húshasznú tehén volt Magyarországon, mára ez a szám 170 ezerre növekedett. Hozzátette, hogy a legfőbb cél évek óta a minőségi előrelépés, bár gyepgazdálkodás korszerűsítésével lehetőség lenne a további mennyiségi növekedésre is. Az Imár Bt. tulajdonos-üzletvezetője, ifj. Csomai Géza elmondta, hogy mind a gazdák, mind a tenyésztők nagy lehetőséget látnak a programban, hiszen csak jó minőségű állománnyal lehet versenyképesen gazdálkodni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02