Hamarosan lejár az idő: most igényeljen tenyészbika-vásárlási támogatást!

agrarszektor.hu
Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára, Feldman Zsolt szerint az új támogatási program minőségi előrelépést hozhat a húshasznú szarvasmarha-tenyésztésben. Az MTI/NAK hírét szemléztük.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Feldman Zsolt kijelentette, hogy a húshasznú tenyészbika támogatási programja minőségi fordulatot hozhat a húságazatban, mert lehetővé teszi, hogy minél több itthon vágott hús jusson el a fogyasztókhoz. Erre pedig a szakemberek szerint nagy szükség is van, hiszen a boltokban kapható marhahús jobbára a hazai tenyésztésűnél jóval gyengébb minőségű, külföldi behozatalú áru.

EZ IS ÉRDEKELHET

Mint arról korábban már beszámoltunk, a kiírás szerint

  • húshasznú tenyészbika esetén 750 ezer forint,
  • hústípusú magyartarka tenyészbika esetén 650 ezer forint,
  • magyar szürke tenyészbika esetén 400 ezer forint,
  • bivaly tenyészbika esetén 300 ezer forint lesz adható.

Az Agrárminisztérium több mint ezer állattartó igénylésére számít. A pályázatra szeptember 20-ig lehet pályázni a 700 millió forintos támogatási keretből.

EZ IS ÉRDEKELHET

Wagenhoffer Zsombor, a Magyar Állattenyésztők Szövetsége ügyvezető igazgatója elmondta, hogy amíg 20 esztendővel ezelőtt alig 21 ezer húshasznú tehén volt Magyarországon, mára ez a szám 170 ezerre növekedett. Hozzátette, hogy a legfőbb cél évek óta a minőségi előrelépés, bár gyepgazdálkodás korszerűsítésével lehetőség lenne a további mennyiségi növekedésre is. Az Imár Bt. tulajdonos-üzletvezetője, ifj. Csomai Géza elmondta, hogy mind a gazdák, mind a tenyésztők nagy lehetőséget látnak a programban, hiszen csak jó minőségű állománnyal lehet versenyképesen gazdálkodni.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?