Fontos hírt kaptak a magyar sertéstartók: 2021 után is lesz állatjóléti támogatás

Fontos hírt kaptak a magyar sertéstartók: 2021 után is lesz állatjóléti támogatás

agrarszektor.hu
Változatlan feltételekkel folytatódhat 2021 után is a tenyészkoca állatjóléti támogatási program. A 2015-ben életre hívott program célja, hogy vissza nem térítendő támogatásban részesüljenek azok a gazdálkodók, akik ilyen módon jobb tartási körülményeket teremtenek állataiknak.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Magyarország azon kevés országok közé tartozik, amely támogatásokkal ösztönzi az állattartó gazdákat azért, hogy az Európai Unióban előírt szigorú állatjóléti feltételeken túlmutató állatjóléti körülményeket biztosítsanak gazdaságukban. Ezek a többletfeltételek például nagyobb férőhelyet, az előírásokon felüli tartási viszonyokat, almozást és takarmányozást jelent, amelyek által jelentősen javulnak a haszonállatok körülményei, tudhattuk meg az Agrárminisztérium közleményéből.

A tenyészkoca állatjóléti támogatási programot az agrártárca 2015. év elején vezette be a sertéságazat részére. Az intézkedés célja, hogy vissza nem térítendő támogatásban részesüljenek azok a gazdálkodók, akik ilyen módon jobb tartási körülményeket teremtenek állataiknak. A programban évente több mint 800 gazdálkodó vesz részt, számukra 8,62 milliárd forint támogatást biztosít az agrártárca.

A tisztán nemzeti forrásból finanszírozott program uniós jóváhagyása 2021. január 31-én lejár. Az Agrárminisztérium - egyeztetve az ágazati szereplőkkel - már ez év januárban kezdeményezte a program meghosszabbítását az Európai Bizottságnál, változatlan tartalommal. A Bizottság napokban kiadott határozata engedélyezte a program további működését változatlan előírások mellett, egészen 2027. január 31-ig.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03