A szakértelem jutalma: magyar kártevőirtó cég nyert tendert Szlovákiában

A szakértelem jutalma: magyar kártevőirtó cég nyert tendert Szlovákiában

agrarszektor.hu
A legrégebbi magyar kártevőirtó cég, a Bábolna Bio Kft. szlovákiai leányvállalata irthatja a patkányokat Pozsonyban, miután megnyerte a helyi vízmű által kiírt tendert.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A szlovákiai egészségügyi hatóság évente meghirdeti a deratizációt, ez alapján végzik el vagy rendelik meg az egyes cégek, intézmények a rágcsálómentesítést. A Bratislavská vodárenská spoloènos», a.s. (Pozsonyi Vízművek Zrt.) tender eredményeként kötött szerződést a szolgáltatás elvégzésére a Bábolna Bio Slovensko s.r.o.-val, amely megfelelő szakmai ajánlatával nyerte el a megbízást.

A megbízás alapján 2020-ban a Bábolna Bio leányvállalata rágcsálómentesítést végez a pozsonyi csatornahálózatban, szivattyúállomásokon, valamint a kapcsolódó épületekben. Továbbá monitorozza is a fertőzöttséget, és meghatározza a kockázatos helyeket. A szerződés szerint a cég a tavaszi és őszi kampányszerű irtáson kívül is egész évben biztosítja a rágcsálómentesítést Pozsonyban.

A Bábolna Bio Slovensko a megbízás keretében a csatornahálózat 1130 kilométeres szakaszán 37 600 csatornaakna és 310 szivattyúállomás, valamint a vízművek további épületeinek ellenőrzését és szükség esetén rágcsálómentesítését látja el. A szerződés értelmében az ősz folyamán a lakosoktól vagy helyi önkormányzatoktól beérkezett bejelentéseket a Pozsonyi Vízművek továbbítja a Bábolna Bio Slovenskonak, amely elvégzi az irtást, ha a patkányészlelés az általa felügyelt hálózat vagy épületek fertőzöttségére utal.

A Bábolna Bio Slovensko jelentős fertőzöttséget tapasztalt a pozsonyi városrészek csatornarendszerében a munka megkezdésekor, de ezt mostanra sikerült visszaszorítani. A napokban kezdte el az őszi deratizációt, amelytől a fertőzöttség további csökkenése várható

- mondta Juraj Ágoston, a cég ügyvezetője.

A vállalat szlovákiai leányvállalata közületi és magánmegrendeléseket ellátva már 15 éve aktív szereplő a professzionális kártevőirtásban. A cég átvette a Bábolna Bio által Magyarországon és más országokban 50 éve hatékonyan alkalmazott patkánymentesítési, kártevőirtási módszereket, azokat a szlovákiai ajánlatkérők feltételeihez igazította, és a gyakorlatban is sikeresen alkalmazza, amit a mostani pozsonyi megbízás végrehajtása is bizonyít.

A Bábolna Bio Kft. Magyarország legrégebbi kártevőirtó cége, amely a 70-es évek elején patkánymentessé tette Budapestet, majd 47 éven át fenn is tartotta a főváros patkánymentességét. A Bábolna Bio ma már az önálló kártevőirtó vállalkozásának tevékenységén túl kártevőirtószerek kifejlesztésével és gyártásával is foglalkozik, a hazai piac egyik legnagyobb szereplőjének számít, és a világ ötven országába exportálja hatóanyagait és irtószereit. Az elmúlt években több olyan innovatív, világújdonságot jelentő rágcsálóirtószert is kifejlesztett, amelyet már nemzetközi szabadalmak védenek.

Bajomi Dániel, a Bábolna Bio Kft. ügyvezetője szerint a pozsonyi megbízás is azt mutatja, hogy a cég ötven éves tapasztalata, szakértelme nemzetközileg is versenyképes. A Budapesten, valamint további magyar településeken sikerrel alkalmazott módszerek adaptálhatók más ország elvárásaihoz, feltételeihez is, és a világ bármely városában hatékony patkánymentesítést tesznek lehetővé.

(A cikkben felhasznált képek a Bábolna Bio Kft. tulajdonát képzik.)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 24. 05:58