Őrület: vagyonokért kelt el egy pásztorkutya egy online árverésen

Őrület: vagyonokért kelt el egy pásztorkutya egy online árverésen

Ismét megdőlt a pásztorkutyák eladási árának rekordja. Egy angliai online aukción 20 ezer fontot (több mint 8 millió forintot) fizettek majdnem négy éves szukáért.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Rekordot döntött egy pásztorkutya az angliai Skipton Auction Mart online aukcióján. Kevin Evans, egy walesi tenyésztő és kiképző a powys-i Brecon melletti Llwynfedwen Farmról állította be az új legmagasabb árat, Hanna nevű, 3 éves és 11 hónapos pásztorkutyájával. Hanna 20 ezer fontért (több mint 8 millió forintért) kelt el, írta meg a FarmingUK.

Idén már kétszer is megdőlt a pásztorkutyák rekordára Angliában. Először februárban, amikor Emma Gray tenyésztő két és fél éves border collie kutyája, Megan, 18900 fontért (akkor árfolyamon 7 millió forintért) kelt el egy tényleges árverésen. Erről az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

Másodszorra pedig júniusan, amikor - immáron a koronavírus miatt - egy online aukción 19451 fontot (7,8 millió forintot) fizettek ki egy kutyáért. Ez utóbbi rekord érdekessége, hogy azt Kevin Evans édesapja, a szintén kutyatenyésztő és kiképző David Evans állította be, aki idén júniusban egy Gwynedd-i árverésen adta el a 19 hónapos, Elan Valley Sally nevű kutyáját.

Kevin Evans, Henna és Donna Jones (Forrás: Moule Media)

A tökéletesen idomított Henna több versenyen is előkelő helyezést ért el, és sokan eddig is világklasszis kutyának nevezték már. Henna egyébként Kevin Evans saját kutyájának, Mossnak a kölyke, aki szintén számos díjat nyert, mielőtt néhány évvel ezelőtt eladták volna Norvégiába.

Hennát egy dél-walesi farmer, Donna Jones vette meg, aki a férjével és az apósával együtt főleg juhtartással foglalkozik. Donna Jones először csak egy videót nézett meg a kutyáról, majd az aukció reggelén személyesen is ellátogatott Kevin Evans gazdaságába, ahol személyesen is próbára tette Hennát, majd elégedetten tért haza, hogy becsatlakozzon a kibontakozó licitháborúba.

Ahogy az ár egyre kúszott feljebb és feljebb, egyre többször kellett rákattintanom a licitáló gombra. De nem tehettem mást, Henna annyira hasonlított a régi kutyámra, Tikkára, hogy egyszerűen muszáj volt megszereznem őt

- mondta Donna Jones.

Az online árverésen két másik rekord is megdőlt. Egy 8 hónapos, részben beidomított szukáért 4200 fontért (közel 1,7 millió forintért), egy 5 hónapos, idomítatlan kölyökért pedig 3700 fontot (majdnem 1,5 millió forintot) fizettek ki.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?