Őrület: vagyonokért kelt el egy láda whisky egy árverésen

agrarszektor.hu
Rekordáron kelt egy láda skót whisky egy árverésen. A licit nyertese, egy ázsiai gyűjtő, 16 millió fontot fizetett ki 88 palacknyi ritka skót whiskyért, amit még 1975-ben palackoztak.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Sosem látott összegért kelt el egy láda skót whisky egy privát árverésen. Egy ázsiai gyűjtő ugyanis összesen 16 millió fontot (több mint 7,65 milliárd forintot) fizetett ki a 88 palacknyi, rendkívül ritkának mondható italért - írta meg a Világgazdaság a Financial Times értesülései alapján. Az ital különlegességét az adja, hogy 1975-ben palackozták a skót Islay szigetén, a több mint kétszáz éves Ardbeg szeszfőző üzemben.

Külön érdekesség, hogy az eredetileg palackonként 36 ezer fontra (mintegy 17,2 milliárd forintra) taksált whiskyt nem kapja meg egyszerre a vevő. A szeszfőzde ugyanis a következő öt év során, egyenként fogják leszállítani a licitnyertesnek a palackokat.

A kérdéses szeszesital egyébként még a szakértők szerint is rendkívüli, maga az ardbegi szeszfőző mester is azt mondta, hogy mindössze kétszer vagy háromszor kóstolt hasonlót egész karrierje során. A whisky, különösen a skót változat egyre nagyobb népszerűségnek örvend az ilyen, és ehhez hasonló aukciókon. A világ számos országában rengeteg vagyonos gyűjtő akad, akik hajlandóak dollármilliókat is fizetni egy-egy különleges ízért, vagy ritkaságért.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?