Őrület: vagyonokért kelhet el két üveg tokaji bor egy árverésen

agrarszektor.hu
Két palack hihetetlenül ritka, 1889-es évjáratú Tokaji Esszencia is a nemzetközi piacon tűnik fel 2021. július 8-án, Angliában a Business & Life Hír-és Cikkügynökség értesülése szerint. A Dreweatts aukciósház értékesítésében a borgyűjtők a Tokaji borvidékről származó nedűkért licitálhatnak. Bizonyára nagy lesz az érdeklődés, részben a neves aukciószervező cég hitelessége, részben az előállító személye, részben a bor különlegessége és kiváló minősége miatt.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Az 1759-ben alapított Dreweatts az Egyesült Királyság egyik legnagyobb aukciósházának számít, amely műalkotások, bútorok, ékszerek, könyvek, órák mellett borok aukcióra bocsátásával is foglalkozik. Évente több mint 40 árverést rendez - írja a Világgazdaság. A Fine and Rare Wine and Spirits (minőségi, ritka bor és szeszes ital) részlege szervezi a júliusi értékesítést, melynek minden bizonnyal ékessége lesz a két üveg Tokaji. A ritka palackoknak a cég önálló cikket is szentel webolalán.

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

A borok királya, a királyok bora - tartja a Tokajiról a magyar mondás, a Tokaji Esszencia pedig osztályon felüli minőségével még e remek borok közül is kiemelkedik. Egyesek úgy gondolják, hogy még az aszúnál is különlegesebb. Készítésekor a külön gyűjtött, túlérett gyümölcsből annak saját súlyával préselik ki a koncentrált mustot, amit aztán üvegballonokban erjesztenek. Csak kis mértékben erjed meg a magas cukortartalma miatt, ezért a nedű alkoholtartalma egészen alacsony marad. Ezért az erjedést követően még a palackokban is tovább érlelik, így a tényleges elkészítési ideje elérheti a 10 évet is.

EZ IS ÉRDEKELHET

Mark Robertson, a Dreweatts borosztályának vezetője az árverésre készülve úgy érzi, az aukción szereplő két üveg a tokaji bor történelmi jelképe is. A két palackot külön értékesítik majd, egy tétel kikiáltási ára várhatóan 500 és 1000 font (körül belül 200-400 ezer forint) körül alakul majd.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?