Katasztrófa is lehet a borkészítés vége: így előzhető meg a baj
Figyelmeztetik a borászokat: az erjedés során keletkező mustgáz veszélyes lehet!
Figyelmeztetik a borászokat: az erjedés során keletkező mustgáz veszélyes lehet!
Közösen fejleszti a pálinkaszektort a MATE és a Pálinka Nemzeti Tanács.
Új tanulmány jelent meg a kínai sörkészítésről.
A mustgázmérgezés veszélyére figyelmeztet az OKF.
Egyre népszerűbb a magyarok körében az almabor.
1889-ben palackozták a két tokaji esszenciát, melyek kalapács alá kerülnek.
Meglepő dolgot tapasztaltak a kutatók.
A mustgázzal telített pincék veszélyeire figyelmeztetett a katasztrófavédelem.
Immáron pezsgőt is készítenek Badacsonyban.
Komoly veszélyt jelent a mustgáz.
Április elejétől kapható a sörkülönlegesség.
Így kerülheted el az otthoni párlat-baleseteket.
Pedig egyszerű lenne a megelőzés.
Most mindenre fény derül.

Aggodalom lett urrá a hazai szántóföldeken a durva aszály és a kiszámíthatatlan időjárás miatt.
Fontos fejlesztések valósulhatnak meg, de a nagyobb hozzáadott értéket jelentő növények termelése lehetne az igazi kitörési pont.
2025-ben olyan sebességgel indult meg a tojás drágulása Magyarországon, hogy azt nem csupán a termelők, hanem a fogyasztók is napról napra érzik.
Rendeletben jelentette be a kormány a hitelmoratóriumot az adósok bizonyos körének.
Az állat- és növénybetegségek okozta nyomás mellett óriási kihívás Magyarországon a dolgozni tudó és akaró munkaerő hiánya is.
A 2025-ös GOSZ-VSZT-NAK Kukorica Posztregisztrációs kísérletekben újra élen a KWS OLTENIO! A köztermesztés számára legfontosabb éréscsoportban (korai csoport - FAO 300-399) idén ezüstéremmel gyarapodott az éremtáblázat!
A 2025-ös nyár egy olyan vihart és jégesőt hozott hazánk északkeleti szegletében, ami sok gazda életében fordulatot jelentett.