Ömlik Amerikába az európai alkohol: erős számok láttak napvilágot
Az Európai Unió közel 30 milliárd euró értékben exportált alkoholos italokat 2024-ben.
Az Európai Unió közel 30 milliárd euró értékben exportált alkoholos italokat 2024-ben.
Csökken a világ bortermelése az éghajlatváltozás miatt és látványosan változnak a fogyasztói szokások is.
Az elmúlt két évben jelentősen nőtt az alkalmi borfogyasztók aránya a 18-40 éves korosztály körében.
A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló fajtákat hoztak létre hazánkban.
Koch Csaba és Koch Pálma beszélgetett velünk a boldog szőlőről, termesztéstechnológiáról, minőségi munkáról és fejlesztésekről.
Megdöbbentő a trifluor-ecetsav környezetben lévő jelenlétének növekedése az elmúlt években.
A hatóság ellenőrei több mint 260 ellenőrzést tartottak élelmiszer-előállítóknál és alkoholos italt forgalmazóknál.
Több jelenség következménye is, hogy egyre bonyolultabb és drágább megfelelő kékszőlő alapanyagot termelni.
Megnyílt az egyik legjelentősebb nemzetközi, szakmai kiállítás Szingapúrban, a Food and Hotel Asia.
Az Európai Unió agrár-élelmiszeripari exportja 2024-ben 235,4 milliárd euróra emelkedett.
Az Egyesült Államok vámintézkedései komoly csapást mérhetnek a prémium szektorra.
A kereslet növelése érdekében az ágazat kérte a promóciós programok megkönnyítését belföldön és külföldön egyaránt.
Az európai alkoholgyártók, különösen a bortermelők számára komoly kihívást jelenthet Donald Trump amerikai elnök áprilisra tervezett 200 százalékos vámtarifa-emelése.
A borkivitel növekedési tendenciát mutat, 2011-ben még 626 592 hektoliter volt az exportált bor mennyisége, de ez 2023-ra 1 149 403 hektoliterre nőtt.
A hétvégén tartották a Destillata Pramierung díjkiosztóját az olaszországi Bolzanoban.
A Michelin-csillagos éttermek degusztációs menüi 40-90 ezer forintba kerülnek - fejenként.
Az agrárminiszter Zentán beszélt arról, hogy a kormány továbbra is támogatja a külhoni magyar borászokat.
Nem csak a fiatalok, a középkorúak életmódja sem kedvez a kulturált borfogyasztásnak.
Fontos az olyan borászatok kialakítása, amely tiszteletben tartja a hagyományokat, de egyúttal nyitott az innovációra és a fogyasztói igényekre is.
Hamarosan indul a hazai borok bel- és külföldi népszerűsítését segítő program Magyarországon.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A gazdasági helyzet, a fogyasztói tudatosság növekedése és az egészséges életmód iránti igény együttesen formálják át a húsfogyasztási szokásokat Magyarországon.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.