Egyre többen vásárolnak ilyen élelmiszereket Franciaországban: tudhatnak valamit?
Őrült tempóban terjednek az alkoholmentes borok, sörök Franciaországban, egyre népszerűbbek.
Őrült tempóban terjednek az alkoholmentes borok, sörök Franciaországban, egyre népszerűbbek.
Téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést tartottak Magyarországon december 5. és 18. között.
Kemény év volt a 2022-es, váratlan eseményekben és kihívásokban nem volt hiány az agráriumban.
A legfrissebb felmérések szerint a magyarok karácsonykor előszeretettel választják a minőségi borokat.
A marketing eszközök kibővítésére biztatta a magyar borászokat a korábbi köztársasági elnök.
Feldman Zsolt: Érdemi segítség a szőlőtermelés számára a Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv.
A klímaváltozás és az ökológiai szemlélet lesz a Tokaj Wine Congress fő témája november 13. és 16. között.
Botritisz nélkül nincs aszú, de a klímaváltozás komoly átalakulásokat hozhat a világörökségi borvidéken.
Egy forradalmian új gasztro-turisztikai attrakció van kialakulóban Tokaj-Hegyalján.
Szőlő alapú gintermékek kifejlesztésébe kezd a Pécsi Tudományegyetem és a Danubiana Kft.
Az Ital Magyarország Kft. csődje után felszámolás alá került az egyik legnépszerűbb hazai bort gyártó cég.
Az új bortörvény és a borpromóciós program segíti a szőlő- és bortermelőket, növeli a hazai bor népszerűségét.
A mádi Szepsy pincészet mesterkurzust is tartott Firenzében.
Elképesztően megváltoztak a fogyasztói szokások a borok tekintetében Magyarországon.
Meglepő eredmény született a magyar borfogyasztók háttértudását felmérő kutatás során.
A borászok kiválóan alkalmazkodnak a változásokhoz, úttörői a mezőgazdasági újításoknak, és utat mutatnak az egész magyar agráriumnak.
Határozottan emelkedett a Magyarországon megtermelt és értékesített borok ára az elmúlt időszakban.
Több magyar tétel is arany- vagy ezüstérmet nyert az idei Pezsgő Világbajnokságon.
Borászati melléktermék környezetbarát hasznosításán dolgozik a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat nyertese.
Közösen ellenőriz idén a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT), a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Szinte alig, mindössze 20 dekagramm nyúlhúst eszünk egy évben, pedig bőven van belőle itthon.
Senki nem lát a jövőbe, így nem tudni, mi várhat idén a zöldség-gyümölcstermesztőkre, de az biztos, hogy 2023 sem lesz sétagalopp számukra.
A NuPlant szerint a növényklónozás lehet a megoldás a nagyobb terméshozamok kérdésére.
A korábbinál bizakodóbbak az agrár- és élelmiszer-gazdaság szereplői Magyarországon.
Megjelent a minőségrendszerhez történő csatlakozást támogató pályázati felhívás.
Itt van a teljes programlista.
Könnyű felismerni azokat az előnyöket, amelyek a szója termesztésével járnak.