Megszólalt a szakember: ilyen bort már nem is érdemes készíteni
A Jammertal Borbirtok vezetője szerint könnyen a gazdasági szakadékba vezethet a nem körültekintő borászkodás.
A Jammertal Borbirtok vezetője szerint könnyen a gazdasági szakadékba vezethet a nem körültekintő borászkodás.
Magyar élelmiszeripari cégek mutatkoztak be Vilniusban és Rigában az Agrármarketing Centrum szervezésében.
Elindul az innovációs beruházási támogatás, így olyan új technológiák, eljárások bevezetésének támogatása válik lehetővé, amelyek révén új piacokat, fogyasztókat érhetnek el.
Az Európai Bizottság üdvözölte a Közös Agrárpolitika egyszerűsítésére vonatkozó politikai megállapodást.
Komoly problémát jelent a magyar borászatoknak, hogy a jelenlegi visszaváltási rendszer az egyutas palackokra koncentrál.
Aranyérmes lett egy magyar vörösbor a Korea Wine Challenge 2025 nemzetközi versenyen.
Az ecet az egyik legrégebben ismert és leggyakrabban használt élelmiszer-adalékanyag, egy egész iparág épül rá.
A legnagyobb kihívás ma már nem az időjárás, hanem az aranyszínű sárgaság nevű betegség.
A szőlő aranyszínű sárgaság betegsége már 17 vármegyében és 20 borvidéken van jelen Magyarországon.
Az amerikai szőlőkabóca viszonylag új jövevény a hazai élővilágban, de megjelenése komoly aggodalmat váltott ki a szőlőtermesztők körében.
Limitált etyeki pezsgő készült az Anna Amélie és a Rókusfalvy Etyek kollaborációból.
A 4. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen a Sauska lett a legeredményesebb magyar borászat.
A zsűri 10 borvidék 21 pincészetének 75 biobora közül választotta ki a legjobbakat.
Szakmai összefogás indul az aranyszínű sárgaság fitoplazma fertőzéssel szemben itthon.
Hazánkban is a fitoplazma növénybetegség terjedése, valamint a piaci igények változása a legsürgetőbb kihívás.
Lassan már látszik az idei szüret vége: a legtöbb fehérszőlőt már leszedték a Bujdosó borászatban is.
Az AI javaslata alapján állították össze a somlai cuvée-t, amely a legmagasabb pontszámú fehérbor lett egy rangos világversenyen.
Jelenleg 13 vármegye 15 borvidékében mutatták ki az aranyszínű sárgaság jelenlétét itthon.
Komolyan megemelheti a francia borok és pezsgők árát Amerikában az italokra kivetett 15 százalékos importvám.
Az idei körülmények az illatosabb fajtáknak kedveztek, tiszta ízű, jó zamatú borok születhetnek idén.

Télen ezért is vásárolunk több déligyümölcsöt, mert nálunk nincs termő-szezonja éppen semminek.
Az utóbbi években drasztikusan megemelkedtek a gépek, építőanyagok és szolgáltatások árai, miközben a termények felvásárlási ára ezt messze nem követte.
Kutatásban, oktatásban és a mezőgazdasági termelésben is jelentős versenyelőnyt jelent.
Tuti recept sajnos nincs, de a technológiában és a talajéletben még lehetnek tartalékok.
2024-ben a magyar mezőgazdaságban az állattenyésztés és a tejágazat növekedett, a növénytermesztés kihívásokkal szembesült.