Megőrülnek ezért az italért az emberek: akár milliókat is kifizetnek érte

MTI
A becslések szerint akár 300 ezer hongkongi dollárt (11,5 millió forint) is megérhet egy licitálónak a 72 éves, igazi ritkaságnak számító, háziasítatlan skót malátawhisky, amelyet pénteken árvereznek el Hongkongban.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A Gordon & MacPhail nevű független palackozó 1948-as Glen Grant malátawhiskyjét most először bocsátják árverésre. Összesen 290 üveggel palackoztak ebből az italból, az aukción a 88-as sorszám kerül kalapács alá. Az elegáns kristálydekanterbe zárt és feketediófa díszdobozba csomagolt különleges szesz a becslések szerint 300-380 ezer hongkongi dollárért találhat gazdára a Bonhams licitjén.

Christopher Pong, az aukciósház szakértője szerint ez a whisky a speyside-i Glen Grant lepárlóüzemből származó legidősebb nedű, amelyet palackoztak. A szakértő elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatti gazdasági bizonytalanság ellenére továbbra is nagy a kereslet a ritka whiskyk iránt. A világ minden tájáról nagy az érdeklődés, különösen a fiatal gyűjtők részéről.

A pénteki aukció tételei között szerepel egy ötvenéves Macallan Lalique, amely várhatóan 950 ezer hongkongi dollárért talál majd gazdára, és egy 35 esztendős Hibiki whisky Japánból, amelynek leütési árát 260 ezer hongkongi dollárra becsülik. A Bonhams nagyjából 10 millió hongkongi dollár bevételre számít az aukción.

FRISSÍTÉS: Az italritkaság végül 420 ezer hongkongi dollárért (15,5 millió forint) kelt el az árverésen.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. március 23. 15:09