Koronavírus: hihetetlenül népszerű lett a horgászat Magyaroszágon a járvány alatt

Koronavírus: hihetetlenül népszerű lett a horgászat Magyaroszágon a járvány alatt

agrarszektor.hu
A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) taglétszáma csak az idén 135 ezer fővel nőtt, így a maga 700 ezres tagságával mára Magyarország legnagyobb szervezetévé vált. A hirtelen növekedés a koronavírus-járvánnyal és a regisztrációs rendszer egyszerűsödésével magyarázható.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A tavaszi pandémiás időszak alatt több szabadideje lett az embereknek, valamint számos külföldön munkát vállaló hazatért Magyarországra. Sokkal többen töltötték a szabadságukat a vízparton, mivel a szórakozóhelyek be voltak zárva, írta meg az Infostart a napi.hu információi alapján.

December 3-án rendezi a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely idén egész napos, közel 10 órányi szakmai programot kínál online módon. Az eseményen két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg témával várjuk a résztvevőket. Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvénye egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük lesz online élőben követni az egész napos konferenciát, szavazni tudnak, illetve lehetőségük lesz networkingre és kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

A horgászathoz feltétel a regisztráció a MOHOSZ-nál, és le kell tenni az állami horgászvizsgát is. Az adminisztráció már online felületen is megoldható, ami szintén növelte a nyilvántartásba vettek számát. Ha valakit viszont engedély nélküli horgászaton kapnak, az komoly pénzbüntetésre számíthat.

Míg korábban a horgászatot az idősebb emberek sportjának tartották, addig manapság legnagyobb számban a 38-45 év közöttiek pecáznak, de jelentősen nőtt a gyermekek és a nők aránya is a nyilvántartottak között. A horgászás népszerűségét növelheti az is, hogy jövő évtől igen jelentős összeget oszthat szét a Mohosz a pályázók között: a több mint egymilliárd forintos állami finanszírozás egyik célja, hogy a horgászhelyek infrastruktúráját fejlesszék.

EZ IS ÉRDEKELHET

Emellett ebből támogatják horgászversenyek vagy horgásztáborok szervezését is. A projektekhez 30-50%-os önrészre lesz szükség, az elnyert támogatások java eszközbeszerzésre lesz fordítható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55