2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Örülhetnek a horgászok: fontos tilalom feloldásáról döntöttek

Örülhetnek a horgászok: fontos tilalom feloldásáról döntöttek

MTI
Május elsejétől újra lehetségessé válik a több mint 700 ezer regisztrált horgász számára az éjszakai horgászat - tájékoztatta a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) csütörtökön az MTI-t.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A MOHOSZ kezdeményezésére a kormány újra áttekintette az éjszakai horgászat engedélyezésével, kapcsoltan a több napos horgásztúrákat érintő helyfoglalásos lehetőség biztosítása tárgyában felmerült lehetőségeket, döntési szituációkat. Tekintettel a kedvezően alakuló járványügyi adatokra, az átoltottság dinamikus növekményére, valamint a horgászok szabadidősporttal, rekreációval kapcsolatos jogos igényeire is az a döntés született, hogy a süllő és a balin fogási tilalmi idejének lejártát - mint jeles horgásznaptári határnapot - követően, 2021. május 1-től újra lehetségessé válik a több, mint 700 ezer regisztrált horgász számára az éjszakai horgászat.

A változást érintő részleteket a hatályos jogszabályok alapján - a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldását érintő újabb döntések mellett - a MOHOSZ OHSZK az április 30-ig megjelenő újabb veszélyhelyzeti tájékoztatójában közzéteszi és azt a közösségi csatornáin keresztül haladéktalanul el is juttatja a horgászokhoz. A MOHOSZ ezúton kéri a magyar horgászokat, hogy a továbbiakban is felelősen, szabálykövetően éljenek a régi-új horgászati lehetőséggel.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31