Koronavírus: akadálytalanul dolgozhatnak szilveszter éjszakáján is az állatvédők

Koronavírus: akadálytalanul dolgozhatnak szilveszter éjszakáján is az állatvédők

agrarszektor.hu
Felmentést kapnak a kijárási tilalomra vonatkozó rendelkezések alól az állatvédők szilveszter éjszakára, erről számolt be közleményében az állatvédelemért felelős miniszteri biztos.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Ovádi Péter kezdeményezésére a rendőrség 2020. december 31. 20 óra és 2021. január 1. 5 óra között az állatok védelme érdekében elfogadja a bejegyzett, állatvédelemmel foglalkozó civil szervezet által kiállított, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI.10). Korm. rendelet alapján a rendelet 3.§ (5) bekezdésében meghatározottak szerint készült dokumentumot igazolásként.

A miniszteri biztos kiemelte, hogy az együttműködés újabb előremutató példa a hivatalos szervek és a civilek között, egyúttal megköszönte az országos rendőrfőkapitány segítségét és a rendőrség szakmai és emberi támogatását. Hozzátette, az igazolást csak azon civil szervezeteknek fogadja el a rendőrség, akiknek alapító okiratában az állatvédelem a fő tevékenység.

Ovádi Péter hangsúlyozta, hogy ha a civil szervezetnek bejelentés alapján befogást vagy elhelyezést kell biztosítania, akkor azt jogszerűen teheti meg az igazolás birtokában, ugyanakkor az állatvédők egységes megítélése érdekében fontosnak tartja, hogy ezzel senki ne éljen vissza.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?