Igazi dinoszaurusz: kapitális tokot akasztott a szerencsés debreceni horgász

agrarszektor.hu
Remekül sikerült Kardos István horgásztúrája Szlovákiában, és teljesült élete nagy vágya, hogy egy kapitális tokot tarthasson a kezében. "Tipikus dinoszaurusz" - így jellemezte a halat.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Baráti társasággal indult pecázni egy debreceni horgász a szlovákiai Jelka-víztározóra. Tudták, hogy nagyon sok tok él a vízben és köztük hatalmas példányok, de arra, ami végül velük történt, még álmaikban sem gondoltak - olvasható a Pecaverzum oldalán.

A túra során körülbelül ötven darab halat fogtak, amik között rengeteg volt a húsz kiló fölötti, és volt néhány ötvenes is. A legnagyobb pedig egy hetven-nyolcvan kilósra becsült jószág volt.

Kardos István elmondta, hogy régi álma volt már, hogy egy ilyen szép, nagy tokhalat fogjon. Mivel ő inkább pontyhorgász, ezért eddig nemigen nyílt alkalma ilyen nagy halakra pecázni. Ezért döntött úgy, hogy felkeresi a Jelkát - mondta el a Pecaverzumnak Kardos István. A csali dupla, 30-as halibut pellett volt egy csúszóólmos szereléken. A gigantikus tokot végül negyvenöt percig kellett fárasztani, mielőtt ki tudták volna emelni.

Több nagy pontyot fogtam már, de ehhez hasonlót még sosem tapasztaltam. Tipikus dinoszaurusz, hatalmas erővel

- jellemezte a halat Kardos István.

(Címlapkép forrása: Kardos István)

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?