2023. március 24. péntek Gábor, Karina

Óriási sikere lett a felelős állattartást elősegítő pályázatnak: ezért volt ilyen népszerű

agrarszektor.hu
Nagy sikerrel zárult a mintegy félmilliárd forintos keretösszegű áprilisban meghirdetett pályázat, amelynek célja a felelős állattartás elősegítése volt - jelentette ki Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos a Szentgálon megrendezett sajtótájékoztatón.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A magyar kormány által az állatvédelemről indított internetes kérdőívet több mint 262 ezren töltötték ki, a véleményüket elmondók pedig kiemelt feladatként jelölték meg a felelős állattartásra való felhívást, illetve az ivartalanítási program kiszélesítését - folytatta a miniszteri biztos. Ovádi Péter kiemelte, a Magyar Falu Program keretein belül meghirdetett pályázat feladata az volt, hogy segítséget nyújtson az 5000 fő és az ez alatti állandó lakosságszámú településekben élők tulajdonában lévő ebek és macskák nem kívánt szaporulatának mérséklésére, a veszettség elleni védőoltására, valamint transzponderrel (mikrochippel) történő megjelölésére.

Az állatvédelem területén a nem kívánt szaporulat okozza az egyik legkomolyabb problémát, amelynek megelőzése céljából kiemelten fontos az ivartalanítás, ezenfelül állategészségügyi szempontból is pozitív hatással bír - folytatta a miniszteri biztos. Ovádi Péter hozzátette, 479 nyertes pályázat született. A pályázatok benyújtására június 19. és július 18. között volt lehetőség. A projekt maximálisan igényelhető támogatási összege másfél millió forint volt, a végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 12 hónap.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. március 23. 15:09