Tiltakoznak a francia vadászok: még az uniós előírásokkal is szembemennének

agrarszektor.hu
Vadászok tömegei mentek utcára Franciaország délnyugati városaiban, mert a legfelsőbb bíróság betiltott bizonyos madárvadászati módszereket. Mont-de-Marsanban 13 ezren tiltakoztak, az AFP riportja szerint a kultúrájukat féltik, és haragszanak az urbánus elitre, amiért nem hagyják őket békében élni.

Agrárszektor 2022 konferencia

Jövő héten érkezik az idén 10 éves Agrárszektor konferencia, a hazai agrárium kiemelkedő kétnapos szakmai eseménye Siófokon! Gazdálkodók, döntéshozók, véleményformálók, vállalati csúcsvezetők, élelmiszeripari szakértők, államigazgatási topvezetők egy helyen, egy időben az agrárium csúcstalálkozóján! 

A bíróság döntése szerint a jövőben nem ejthetnek el madarakat például hálók vagy ragasztócsapdák segítségével - írta meg a 444.hu az AFP értesülései alapján. Ezek hagyományos vadászati eszközök Franciaország egyes részein, de szembemennek az uniós előírásokkal, mivel nem alkalmasak arra, hogy csak bizonyos madarakat fogjanak el, bármelyik állat áldozatul eshet, ahogy arról az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

Aktivisták szerint évente 150 ezer madár pusztul el ilyen módszerek miatt, miközben Európa-szerte probléma a madárpopuláció csökkenése. Az AFP azt írta, a vadászokkal és támogatóikkal együtt összesen ötmillió ember szavazatát befolyásolhatja az ügy, ezért a kormány gondolkodik rajta, hogy bizonyos módszereket újra engedélyezzen a jövő évi választások előtt.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?