Óriási mázlija volt a horgásznak: gigantikus harcsát fogott Heves megyében

agrarszektor.hu
Az év első nagy fogása a Heves megyében esett meg, ahol egy szerencsés horgásznak egy gigantikus harcsát sikerült megakasztania. Méreteit tekintve a hal meghaladta a két métert és a hatvan kilogrammot is.

Sok horgász kedvenc helye a hevesi Lőrinci-tó, ami arról is nevezetes, hogy a partjának nagy részét stégekre épült horgászházak foglalják el - olvasható az Infostart oldalán. A napijegyes vendéghorgászok a tó Zagyva felőli részén található füvesített partszakaszon és a vízterelő T-gáton hódolhatnak kedvelt időtöltésüknek, melynek eredményeként gyakran akadnak horogra méretes példányok. Itt volt óriási szerencséje Buborék Lászlónak.

A horgász, aki tavaly a Palotási-víztározónál rendezett harcsafogó versenyen társával, Pál Lászlóval a második helyen végzett, ezúttal egyedül járt sikerrel: a Lőrinci-tavon az idei év első gigahalát akasztotta meg. A harcsa 214 centiméter hosszú és 64 kilogrammos volt. A halról és a szerecsés horgászról készült kép a Lőrinci Horgászegyesület Facebook-oldalán tekinthető meg.

 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?