Súlyos invázióval küzd Amerika: őrült féreg tartja rettegésben az embereket

Súlyos invázióval küzd Amerika: őrült féreg tartja rettegésben az embereket

agrarszektor.hu
Már 15 amerikai államban pusztítanak az úgynevezett ázsiai ugróférgek a Smithsonian Magazine híre alapján. Az élőlény leginkább a földigilisztára hasonlít, ám közel sem annyira barátságos és hasznos: ha például hozzáérnek, megvadul és elkezd csapkodni a farkával - ezért többen őrült féregnek is nevezik. Ráadásul az ökoszisztémákban is bajt okoznak, ezért mondhatni, hogy több kára van kint bármi haszna.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az invazív faj Kelet-Ázsiából érkezett, elsősorban gyümölcs- és zöldszállítmányok révén, és ma már a teljes amerikai Közép-Nyugaton megvetették a lábukat - pontosabban a testüket, merthogy lábuk az nincs. A faj az emberre nem jelent veszélyt, a talajban és az ökoszisztémában viszont komoly gondokat okozhat. Ráadásul párosodás nélkül képes szaporodni. Az ugróféreg elsősorban úgy okoz gondot, hogy kimeríti a talaj tápanyagkészletét, ami így megváltozik, a többi féregfaj pedig kénytelen elhagyni azt. Az élőlény miatt az egyes növények, illetve gombafajok is eltűnhetnek - írja a hvg. Sajnos még csak hatékony védekezési mód sincsen ellenük a szakértők szerint, kivéve egyet: ahol megjelennek, onnan mielőbb száműzni kell őket. Például ahol felbukkannak, nejlonzacskóba kell tenni őket, majd kirakni 10 percre a napra. A zacskót ezután ki lehet dobni a féreggel együtt. 

Címlapkép forrása: Springhouse magazine YouTube csatorna

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?