Óriási beruházás Nádudvaron: milliárdokból fejleszt pulykatelepet a magyar vállalat

Óriási beruházás Nádudvaron: milliárdokból fejleszt pulykatelepet a magyar vállalat

agrarszektor.hu
A Nagisz nádudvari pulykatelepének második fejlesztési üteme kerül átadásra. Az idén tavasszal Tarnaleleszen átadott 3600 nm-es pulykatelep után 2022. augusztus 30-án átadásra kerülő második ütemben a nádudvari sőreháti telepen 6200 nm-es nevelőt állítanak termelésbe. A beruházások összértéke mintegy 3 milliárd forint, a hozzá igénybe vett támogatás összege 1,3 milliárd forint.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Az OTP Csoport részeként működő NAGISZ Csoport az állattenyésztés területén a magyar mezőgazdaság meghatározó szereplője. Előállított termékei elsősorban vágósertés, húshibrid naposcsibe, pulyka, tenyésztojás és napos pipe (növendék pulyka). A cég meghatározó a térség takarmányellátásában, emellett jelen van az élelmiszerláncok beszállítójaként mind a tej-, hús-, és mirelittermékek piacán is. Jelentős építőipari- és építő elem gyártó kapacitással is rendelkezik. A foglalkoztatotti létszám meghaladja az 1400 főt. A cégcsoport jogelődje a Nádudvari Vörös Csillag Tsz 1970-ben kezdett el foglalkozni a pulyka szülőpár tartással - olvasható a NAGISZ Csoport közleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

Napjainkra a Nagisz évi tenyésztojás előállítása meghaladja a 12 millió darabot, amelyből több mint 1,5 milliót tenyészpipeként értékesítenek. Ezzel a mennyiséggel a cégcsoport a világ hetedik legnagyobb pulyka törzsanyag előállítója, ezeket a termékeket elsősorban exportpiacokon értékesíti. A kiemelt minőségű szakmai munka, a támogatási források és a megszerzett piaci pozíciók biztosítják a megnövekedett tenyészanyag hatékony felhasználását és értékesítését. A cégcsoport a pulykaágazaton túl a többi tevékenységét is intenzíven fejleszti, a jóváhagyott stratégiában 30 milliárd forintos beruházási csomag megvalósítását tervezik, amelyből 20 milliárd forint értékű fejlesztést már el is indítottak, ezek befejezését 2023-ra irányozták elő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?