Óriási beruházás Nádudvaron: milliárdokból fejleszt pulykatelepet a magyar vállalat

Óriási beruházás Nádudvaron: milliárdokból fejleszt pulykatelepet a magyar vállalat

agrarszektor.hu
A Nagisz nádudvari pulykatelepének második fejlesztési üteme kerül átadásra. Az idén tavasszal Tarnaleleszen átadott 3600 nm-es pulykatelep után 2022. augusztus 30-án átadásra kerülő második ütemben a nádudvari sőreháti telepen 6200 nm-es nevelőt állítanak termelésbe. A beruházások összértéke mintegy 3 milliárd forint, a hozzá igénybe vett támogatás összege 1,3 milliárd forint.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az OTP Csoport részeként működő NAGISZ Csoport az állattenyésztés területén a magyar mezőgazdaság meghatározó szereplője. Előállított termékei elsősorban vágósertés, húshibrid naposcsibe, pulyka, tenyésztojás és napos pipe (növendék pulyka). A cég meghatározó a térség takarmányellátásában, emellett jelen van az élelmiszerláncok beszállítójaként mind a tej-, hús-, és mirelittermékek piacán is. Jelentős építőipari- és építő elem gyártó kapacitással is rendelkezik. A foglalkoztatotti létszám meghaladja az 1400 főt. A cégcsoport jogelődje a Nádudvari Vörös Csillag Tsz 1970-ben kezdett el foglalkozni a pulyka szülőpár tartással - olvasható a NAGISZ Csoport közleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

Napjainkra a Nagisz évi tenyésztojás előállítása meghaladja a 12 millió darabot, amelyből több mint 1,5 milliót tenyészpipeként értékesítenek. Ezzel a mennyiséggel a cégcsoport a világ hetedik legnagyobb pulyka törzsanyag előállítója, ezeket a termékeket elsősorban exportpiacokon értékesíti. A kiemelt minőségű szakmai munka, a támogatási források és a megszerzett piaci pozíciók biztosítják a megnövekedett tenyészanyag hatékony felhasználását és értékesítését. A cégcsoport a pulykaágazaton túl a többi tevékenységét is intenzíven fejleszti, a jóváhagyott stratégiában 30 milliárd forintos beruházási csomag megvalósítását tervezik, amelyből 20 milliárd forint értékű fejlesztést már el is indítottak, ezek befejezését 2023-ra irányozták elő.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?