Imádják a magyarok ezt a húst: kapkodnak érte a boltokban
Az év végi ünnepi időszakban rengetegen választják a pulykahúst Magyarországon.
Az év végi ünnepi időszakban rengetegen választják a pulykahúst Magyarországon.
A csökkenő kereslet ellenére továbbra is komoly növekedési lehetőségek előtt áll a pulykahús.
Vége a jó időknek: csökken a termelők haszna és globális kockázatok is fenyegetnek.
Egyre csökken a szarvasmarha és a sertés vágások száma, a baromfié ugyanakkor egyre emelkedik.
Bár nem a legolcsóbb húsféle a pulyka, nem tartozik a megfizethetetlen kategóriába.
A hazai pulykahús-fogyasztást akár sportolók által is fel lehetne lendíteni a szakemberek szerint.
Durván megnőtt a baromfihúsimport mennyisége Magyarországon és Európában is 2022 első nyolc hónapjában.
A Nagisz újabb pulykatelepet ad át 2022. augusztus harmincadikán a Nádudvari Sőreháton.
Csaknem harmadával emelkedett a baromfihús behozatala Magyarországra.
Csökkent év elején a baromfivágások száma.
Egyre nagyobb külföldön a magyar baromfihús iránti kereslet.
Nemcsak itthon népszerűek a magyar szárnyasok.
Bőven önellátó pulykahúsból Magyarország.
2022-ben sem lesznek olcsóbbak az élelmiszerek.
Hatalmas nyomás alatt van a hazai pulykaágazat, de már látszik az alagút vége.
Számos érv szól a pulykahús mellett.
Erősen hullámzó volt az üzemek termelése az utóbbi hónapokban.
Emelnék az árakat a baromfitartók.
Jócskán megdrágultak a magyarok kedvenc húsai.
Három magyar magántőkealap-kezelő tulajdonába került a társaság.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.