Gigaberuházás Sátoraljaújhelyen: itt a nagy dohányfeldolgozó milliárdos fejlesztése

Gigaberuházás Sátoraljaújhelyen: itt a nagy dohányfeldolgozó milliárdos fejlesztése

agrarszektor.hu
Megkezdődött a dohányfeldolgozás a Continental Dohányipari Zrt. sátoraljaújhelyi dohánygyárának új előkészítési üzemcsarnokában - a társaság közel 10 milliárd forint értékű beruházása ezzel újabb mérföldkőhöz érkezett. Most válik lehetővé a még termelő régi technológiai sor teljes leállítása és az ott szükséges gépcserék, épület felújítások elvégzése. A teljes átadás a tervek szerint 2022 decemberében valósul meg, melyet követően a gyár dohányvágat-előállítási kapacitása mintegy 25 százalékkal bővül, a betelepített gépek pedig a korábbiaknál jelentősen korszerűbb dohány-előkészítést tesznek lehetővé.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Continental Dohányipari Zrt. 2021 elején kezdett a közel 10 milliárd forint értékű beruházásba, amely egy három szintes, szintenként 1800-, összesen mintegy 5400 négyzetméter alapterületű, modern gépparkkal felszerelt üzemcsarnok kialakítását foglalja magában - írja közleményében a vállalat. Az üzembe helyezett dohány-előkészítő sor az üzemcsarnok második szintjén helyezkedik el, és a minél hatékonyabb munkavégzés, illetve a termékminőség további fejlesztése érdekében ipari robottal és a legmodernebb Scada felügyeleti rendszerrel van ellátva.

Az új előkészítési sor üzembe helyezése rendkívül fontos mérföldkő a több mint egy éve zajló beruházásunk megvalósításában - a dohányexpandáló-üzemeink által igényelt nedves dohányvágat nem tárolható, így a folyamatos ellátás biztosítása érdekében elengedhetetlen volt az új, ennek előállítására alkalmas gyártósor elindítása

- mondta el a beruházás kapcsán Füzi Csaba, a sátoraljaújhelyi dohánygyárat tulajdonló Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója.

A projekt utolsó fázisaként a társaság szeptember elején leállítja a még üzemben lévő hagyományos dohányvágat előállítást is végző eddigi dohány előkészítési gyártósort, és megkezdi a megmaradó elemek teljes korszerűsítését. A munkálatok befejezését követően, a tervek szerint november közepétől immár a teljes gyártósor teszt üzemmódba áll. A decemberre tervezett hivatalos átadásig a dohányexpandáló-üzemek nedves dohányvágat-igényét, valamint a hagyományos szárítású dohányvágat-igényt két forrásból biztosítja a Continental - míg előbbi ellátásáért az új gyártósor felel, utóbbi igényre a társaság a 3 hónapos időszakot fedező hagyományos dohányvágat előgyártásával gondoskodott.

Címlapkép forrása: MTI/Balázs Attila

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03