Így fejlődött hatalmasat a magyar baromfifeldolgozó

Így fejlődött hatalmasat a magyar baromfifeldolgozó (x)

PR
A bizalom és az elkötelezettség az MKB Bank és a Böszörményi Baromfifeldolgozó Kft. évek óta tartó sikeres együttműködésének kulcsa

A Böszörményi Baromfifeldolgozó és az MKB Bank üzleti filozófiája egyaránt a minőségre és a megbízhatóságra épül. „Ezek azok az értékek, amelyek egy hosszú távú pénzügyi kapcsolathoz és a nagy célok megvalósításához kellenek” – mondja Sőrés Imre, a családi tulajdonú vállalkozás ügyvezetője, aki szerint elégedettségük alapja a bank proaktivitása és rugalmassága.

Szakértelem, nem csak a pénzügyekben

Folyamatos fejlődése során a Böszörményi Baromfifeldolgozó évről évre bővült. A tulajdonosok 2016-ban technológiai váltás mellett döntöttek, ekkor kezdődött a kapcsolat az MKB Bankkal, amely nagy összegű hitelt biztosított pályázati finanszírozáshoz a hiányzó forrás biztosításával. A bank szintén jelentős összegű forgóeszköz-finanszírozási hitelt is nyújtott a vállalkozásnak, és már a pályázat elbírálása előtt garanciát vállalt a beruházás támogatására: akkor is segítette volna fejlesztések megvalósítását, ha a cég nem nyer. A pénzintézet egyik leányvállalata szakértőként már a tervezés során részt vett a munkában, a pályázatírást az MKB Consulting segítette. 

Komplex kihívások sikeres megoldása

A beruházások révén komoly változás végbe a Böszörményi Baromfifeldolgozó Kft.-nél: lecserélték a teljes vágósort, új épület, daraboló, fejlett üzem jött létre, a korábbi 3500-ról hétezerre nőtt az óránkénti vágási darabszám, 15 milliárdra az éves kapacitás. A feldolgozó erőssége, hogy az üzemben lehetőség van csirkén kívül pulyka és tyúk vágására is, a vágósor pedig 15 perc alatt átállítható. A cég eredményei tovább javultak, jelentősen erősödtek piaci pozíciói. Értékesítési tevékenysége kiterjed a környező települések mellett országos szintre is, sőt, exportra is szállítanak.

Kihívásokból lehetőségek

Az MKB Bankkal még sikeresebb lett a Böszörményi Baromfifeldolgozó. „Minden helyzetben a cég igényeinek és lehetőségeinek megfelelő termékeket és szolgáltatásokat keresik, és ezek alkalmazására törekszenek a számlavezetésben, illetve a finanszírozásban” – mondja Sőrés Imre. „Az MKB Bank és a Takarékbank piacvezető az agrár- és élelmiszeripar finanszírozásában. Termékpályákban gondolkodunk, ahogy a 21. századi élelmiszer-gazdaságnak, úgy a szakértő finanszírozásnak is ez az alapja” – fogalmazott Hollósi Dávid, az MKB Bank és a Takarékbank Agár-és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatója.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 14:31