Váratlan fordulat: súlyos döntést hozott a főállatorvos Angliában

agrarszektor.hu
November 7-től minden baromfit és fogságban tartott madarat zárt térben kell tartani egész Angliában. A madárinfluenza elleni intézkedést az Egyesült Királyság főállatorvosa szigorította, és minden madártulajdonosra vonatkozik, függetlenül attól, hogy csak néhány, vagy több ezer madarat tartanak-e.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Jövő héttől, pontosabban november 7-től szigorodnak a madárinfluenza elleni intézkedések az Egyesült Királyságban. A főállatorvos döntése alapján Anglia egész területére kiterjesztik az összes fogságban tartott madár és baromfi zárt térben tartására vonatkozó utasítást, így az állatok benti tartása és a szigorú higiéniai biztonsági intézkedések betartása jogi kötelezettséggé válik. A madártulajdonosoknak egy hetük van felkészülni az új intézkedések betartására. Két héttel ezelőtt Nagy-Britannia egész területét madárinfluenza-megelőzési övezetté nyilvánították - írja a Telex.

Idén a madárinfluenza eddigi legnagyobb mértékű kitörésével nézünk szembe, és a kereskedelmi célú gazdaságokban és a háztáji madarakban előforduló megbetegedések számának gyors növekedését tapasztaljuk Anglia-szerte. A betegségnek kitett tartott madarak kockázata elérte azt a pontot, amikor további értesítésig minden madarat el kell zárni

- mondta Christine Middlemiss főállatorvos.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?