Fontos dologra figyelmeztetnek itthon: ez sok magyar kutyatulajdonost érint

Fontos dologra figyelmeztetnek itthon: ez sok magyar kutyatulajdonost érint

MTI
Háromszáz olyan gazdát támogat az Orpheus Állatvédő Egyesület, aki vállalja kisállata, elsősorban kutyája és macskája ivartalanítását. Magyarországon sokkal több állatot szaporítanak, mint amennyi felelős gazda van, ez is oka, hogy a kóborrá váló egyedek száma nem csökken, ennek megakadályozására elsősorban az ivartalanítással van a legnagyobb esély.

Az egyesület szerint a lehetőségnek köszönhetően több ezer potenciálisan túlszaporított állattal lesz kevesebb. Seres Zoltán, az egyesület vezetője a közleményben kiemelte: évek óta hangsúlyozzák a felelős állattartás fontosságát, mivel főképp a falvakban, illetve városok külső területein szabadon szaporodhatnak az állatok. Az állatmenhelyek, a gyepmesteri telepek felelőtlen emberek miatt nehezen működnek - írta közleményében az Orpheus Állatvédő Egyesület, amely 2023 második felében háromszáz állat ivartalanítását támogatja.

EZ IS ÉRDEKELHET

2022-től az állatok szaporítása egyébként is büntethető cselekmény, így mindenkit  az állatok ivartalanítására buzdítanak a kóborrá váló egyedek számának csökkentése érdekében. Az Orpheus Állatvédő Egyesület kínálta lehetőségről az érdeklődők a társaság honlapján, illetve a közösségi oldalán, a https://www.facebook.com/AnimalPolice/-on tudhatnak meg részleteket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?