Fontos hírek jöttek a madárinfluenzáról: ez már a lakosságot is érinti

Fontos hírek jöttek a madárinfluenzáról: ez már a lakosságot is érinti

MTI
Az időjárás kedvezett a madárinfluenza terjedésének a vadon élő madarak körében; a betegnek látszó és elhullott példányokat kerülni kell - közölte az MTI-vel a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület. A következő napokban ügyelni kell arra, hogy senki ne terjessze a betegséget, tehát fertőzött példányokkal érintkezve ne menjen se vad, se házi madárállományok közelébe, ruházatát fertőtlenítse, szükség esetén viseljen védőfelszerelést.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Aki gyanús példányt lát, értesítse a területileg illetékes állategészségügyi hatóságot vagy nemzetipark-igazgatóságot. A közlemény szerint a madárinfluenza nem csak a madarakra veszélyes, átterjedhet emlősökre és akár emberre is, főleg az időseket és a gyenge immunrendszerűeket fenyegeti. A járványhelyzetet egyelőre nem ismerni pontosan, de az biztos, hogy a kór az elmúlt hetekben Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék után az Alföld más területein is megjelent a madarak vonulása miatt, a betegségre különösen érzékeny darvak tízezerszám hullottak el - tették hozzá. A madárinfluenza terjedése a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) oldalán követhető nyomon.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?