Itt lehet a megoldás: komoly segítséget kaphatnak hamarosan az állattartók

Itt lehet a megoldás: komoly segítséget kaphatnak hamarosan az állattartók

MTI
Az állategészségügy támogatására együttműködési megállapodást kötött az Állatorvostudományi Egyetem a Sorapharm Kft.-vel - közölte az intézmény.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Közleményükben ismertetik: az egyetemmel együttműködő vállalat hosszas kutatást követően az egyik leginkább ígéretes légfertőtlenítőszer, a hipertiszta klór-dioxid gyártásába fogott, ezt szeretnék állatgyógyászati céllal felhasználni. A rendkívül hatékony vírus-, baktérium- és gombaölő vegyület az állattartó telepeken segíthet számos betegség, egyebek között az afrikai sertéspestis és a madárinfluenza megfékezésében, alkalmazásával mérsékelni lehet a haszonállatok antibiotikumos kezelését is.

Közölték: az együttműködés keretében projekt indul, amely során meghatározzák az állategészségügyben jelentős kórokozók érzékenységét klór-dioxidra, hogy optimalizálhassák a fertőtlenítőszer koncentrációját. A fejlesztés az élelmiszerbiztonság mellett az állattartók termelékenységét is javítaná, állatgyógyászati szempontok mellett tehát gazdasági célok is indokolják a megállapodást - tették hozzá. A várható eredmények alapján az Állatorvostudományi Egyetem jelentős piaci igényekre számít. A projekt összegéről nem nyilatkoztak, de közölték, hogy a kutatások haladásától függően finanszírozzák a projektet, amely egy teljes fertőtlenítőcsalád létrehozását eredményezheti.

A 2007-ben alakult Sorapharm a honlapján olvasható információk szerint gyógyszerfejlesztési kutatásokra szakosodott magyar tulajdonú vállalat. A nyilvános cégadatok szerint a társaság 2021-ben csaknem 1,2 milliárd forint, 2022-ben mintegy 630 millió forint árbevétellel zárt. Adózott nyeresége a 2021. évi alig 50 millió forintról 282,4 millió forintra nőtt 2022-re.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?