Gyorsan terjed a gyilkos kór a cseheknél: újabb eseteket azonosítottak

Gyorsan terjed a gyilkos kór a cseheknél: újabb eseteket azonosítottak

agrarszektor.hu
Két újabb baromfitelepen mutatták ki a madárinfluenza jelenlétét Csehországban. A hatóságok közlése szerint ez idén már az tödik és a hatodik kitörés.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A cseh állategészségügyi hatóság újabb két baromfitelepen mutatta ki a madárinfluenza jelenlétét. Marek Vyborny mezőgazdasági miniszter közlése szerint a két érintett telepen összesen mintegy 70 ezer baromfit kell majd leölni - írta meg a Reuters.

Az ügyben külön közleményt adott ki az Állami Állategészségügyi Hivatal. A cseh szakhatóság közlése szerint a mostani két eset már ötödik és a hatodik kitörés, amelyeket 2024-ben eddig baromfitelepeken felfedeztek.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 13. 13:31