Zseniális: ki nem találnád, hogyan fogtak harcsát az élelmes magyarok

Zseniális: ki nem találnád, hogyan fogtak harcsát az élelmes magyarok

agrarszektor.hu
Rendkívüli rekordot állítottak fel a magyar horgászok. A Mysticat Team horgászai Magyarországon - és tudtukkal Európában is - először fogtak drónos behúzással harcsát, amely ráadásul egészen impozáns méretekkel is rendelkezett.

Rendkívüli eredménnyel büszkélkedhetnek a magyar Mystical Team horgászai: Magyarországon, és talán Európában először ők fogtak drón segítségével halat. A drónt a végszerelék behúzására használták, vagyis arra, hogy a végszereléket csónak nélkül akár több száz méterre be tudják juttatni a kishal sérülése nélkül - olvasható a Pecaverzum oldalán.

A megosztott videóban meséltek is a nem mindennapi, a hozzászólásokat látva eléggé megosztó módszerről. Mint fogalmaztak, szerették volna megmutatni Magyarország első, drón segítségével fogott harcsáját. A Mystical Team két horgásza azt is jelezte, hogy idén ez már a második harcsájuk volt. Mint később kiderült, a hal pontos tömege 67 kilogramm volt.

A Mysticat Team kiemelte, szívügyüknek tartják, hogy új módszereket, lehetőségeket ők publikáljanak először Magyarországon. Ahogy írták,

drónos behúzással történő harcsafogás még nem történt tudtunkkal nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában sem. Azért pedig, hogy behúzás után a szerencse mellénk állt, és egy 2 méter feletti harcsát adott, csak hálásak lehetünk.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 30. 06:03