Ez durva: nem is hinnéd, milyen állat tartja rettegésben a magyar város lakóit

Ez durva: nem is hinnéd, milyen állat tartja rettegésben a magyar város lakóit

agrarszektor.hu
Szabadon kószáló haszonállatok okoznak milliós károkat Debrecen-Bánkon. Gazdájuk azért nem zárja be őket, mert a szabad állattartás híve, a környéken élők viszont félnek az ellenőrizetlenül kóborló disznóktól és kutyáktól. A helyiek most összefogtak, bejelentésük után két eljárás is indult az ügyben. Az érintett gazda ígéretet tett arra, hogy körbekeríti az ingatlanát.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szabadon tartja állatait egy gazda Debrecen-Bánkon, a disznói pedig rendszeresen átjárnak a környező telkekre, vagy éppen átjárnak az út túloldalán lévő kanálisba dagonyázni. A helyiek már egy éve élnek rettegésben a szabadon járó disznók, kutyák és tehenek miatt, ám a gazda eddig nem volt hajlandó változtatni álláspontján, mondván, ő a szabad állattartás híve - olvasható az RTL.hu oldalán.

Az állatok azonban nemrég milliós károkat okoztak a gazda szomszédjánál. Nemcsak a kerítését semmisítették meg, de a veteményesét is feltúrták, valamint megették a termést és kárt tettek az épületekben is. Most a lakók megelégelték a helyzetet és összefogtak, több vizsgálat is indult az ügyben, az állatok gazdája pedig ígéretet tett rá, hogy kerítést fog építeni. Ha azonban a termelő nem teljesíti a kötelezettségeit, akár börtönbe is kerülhet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?