2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Hírek - Állat

Bekameráznák az összes vágóhidat

Kötelezővé tenné a skót kormány a biztonsági kamerák használatát a vágóhidakon. A tervek szerint az ezzel kapcsolatos jogszabályt még idén a parlament elé terjeszthetik. A szabályozás célja, hogy betartassák az állatjóléti előírásokat.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A skót kormány idén terjesztheti a parlament elé azt a jogszabályt, amely az összes skóciai vágóhídon kötelezővé tenné biztonsági kamerák telepítése. A kamerákat azokon a helyszíneken tennék kötelezővé, ahol az élő állatok tartózkodnak. 

Az indoklás szerint a szabályozás célja, hogy betartassák a legmagasabb szintű állatjóléti előírásokat a skót vágóhidakon. A jogszabály előterjesztésével kapcsolatos döntés azt követően született meg, hogy a kormány konzultációt folytatott az iparággal, ahol a válaszadók többsége támogatta a javaslatot. 

Ahogy az agrárszektor.hu is megírta, Angliában már 2018-ban felmerült, hogy kötelezővé teszik a videófelügyeletet az ottani vágóhidakon. Arról azonban nincs információi, hogy a felmerült tervekből mostanáig mennyi valósult meg.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu