2021. szeptember 21. kedd Máté, Mirella

Hírek - Állat

Bizarr, de valahol aranyos: mutáns malac született egy félreeső farmon

Mutáns malac borzolta fel a kedélyeket egy uruguayi farmon. Az kis jószág ugyanis hat lábbal született. Az eset Rocha városától 20 kilométerre, El Arbolito egy farmján történt. A hatlábú malac a helyi híradások szerint épp egy hete született.
 
 

Ritka mutációval, ha lábbal született egy malac egy uruguayi farmon, a helyiek nem kis megrökönyödésére, írta meg a Daily Star. A „pókmalac” egy kilenc fős alom tagjaként látta meg a napvilágot, nyolc másik malac mellett, és a hírek szerint mindegyikük egészséges. A malacról az alábbi videó került fel az internetre.

A farm tulajdonosa a helyi El Observador lapnak elmondta, hogy az extra végtagokkal születő állatok általában komoly egészségi problémákkal szoktak rendelkezni, ám ennek a malacnak a jelek szerint semmi baja nincs, képes önállóan mozogni és táplálkozni, állatorvosi beavatkozást nem igényelt. A malac a hírek szerint az Estela nevet kapta.

Dél-Amerikában korábban is születtek már mutáns állatok, legutoljára épp egy hónapja történt hasonló eset, amikor is egy borjú emberi archoz hasonlatos, deformált koponyával jött a világra.

Az emberfejű borjú azonban, Estelával ellentétben, nem volt életképes, a születése után néhány órával el is pusztult.

A cikkben felhasznált kép és videó a Daily Star tulajdonát képzik.

 

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu